Rauhanjulistekilpailun Suomen edustaja M-piiristä

Nella Koskinen

Mio MalmiKansainvälisessä rauhanjulistekilpailussa Suomea lähtee edustamaan Nella Koskisen työ "Kunpa missään ei olisi sotia". 12-vuotias Koskinen on Porin Cygnaeuksen koulun 6B-luokalla ja voittaja tulee M-piiristä.

Koskisen työ oli myös yleisön suosikki Facebook-äänestyksessä. Onnea voittajalle!

Toiseksi tuli Mio Malmin työ Lahden Stainer-koulun 6-luokalta C-piiristä. Mion sanoin heikon ja voimakkaan välinen yhteydenotto kertoo nuoren ihmisen toiveen ystävällisten tekojen voimasta.

Bless LeitzingerKolmanneksi tuli Bless Leitzingerin työ Pikku Huopalahden ala-asteen 6A-luokalta B-piiristä. Kiitos myös kaikille töitä Facebookissa äänestäneille.

31 vuotta rauhanjulistekilpailuita

Viimeisen 31 vuoden aikana lionsklubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet kansainvälisiä rauhanjulistekilpailuita paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta.

Kauden 2018–2019 rauhanjulistekilpailun teema on Ystävälliset teot ovat tärkeitä. Kilpailu pystyi osallistumaan nuoret, jotka olivat 11-13-vuotiaita 15.11.2018.

Rauhanjulistekilpailun arviointi

Julisteista arvioidaan omaperäisyys, taiteellisuus ja teeman ilmaisu.

Julisteet käyvät läpi useita arviointitasoja: paikallinen, piiri, moninkertaispiiri ja kansainvälinen. Kansainvälisellä tasolla tuomarit taide-, rauhan-, nuoriso- ja koulutusyhteisöistä sekä tiedotusvälineistä valitsevat yhden pääpalkinnon voittajan ja 23 kunniamaininnan saavaa työtä.

Rauhanjulistekilpailun palkinnot

Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta viimeistään 1.2.

·Yksi kansainvälisen pääpalkinnon voittaja saa 5 000 dollaria ja matkan palkinnonluovutustilaisuuteen.

·Kullekin 23:sta kunniamaininnan saajasta luovutetaan 500 dollarin rahapalkinto ja todistus saavutuksesta.