Yhteistyöllä potti kasaan

Lastenklinikoiden Kummit ja 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Suomen Lions-liitto ovat sopineet tämän vuoden alussa starttaavasta yhteistyöstä. Sen tavoitteena on kerätä 100 000 euroa syöpää sairastaville lapsille.

Kummit ja Suomen Lions-liitto ovat solmineet tämän vuoden alussa voimaan tulleen yhteistyösopimuksen. 

Vuosi käynnistyy lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valtakunnallisella varainkeräyksellä, johon kutsutaan mukaan kaikki lionsklubit. Juhlavuoden tavoitteena on kerätä yhteensä 70 000 euroa, jonka Suomen Lions-liitto kohdentaa lasten syöpätautien tutkimukseen, hoitomenetelmien kehittämiseen ja lapsipotilaiden tukemiseen sairaaloissa. Keräys jatkuu vuonna 2021, jolloin aikomuksena on kerätä 30 000 euroa lisää.

– Olemme kansainvälinen organisaatio, ja yksi kattojärjestömme LCI Forwardin tärkeimmistä tukikohteista ovat juuri lapsuusiän syövät, sanoo Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.

Muut tukikohteet – ympäristö, nälän torjuminen, näönsuojelu ja diabetes – ovat olleet Lions-liiton aiempien vuosien keräyskohteina.

– Yhteistyö Kummien kanssa tuntui luontevalta, sillä meillä on samat arvot ja toimintatavat, sanoo puolestaan kumppanuusjohtaja Veikko Teerioja.

Konsertteja ympäri Suomen alkuvuonna

Huikean 70 000 euron tavoitteen keräystapa on jokaisen paikallisen lionsklubin itse päätettävissä. 

Juhlavuosi kuitenkin käynnistyy konserteilla, jotka järjestetään kevään aikana viidellä eri paikkakunnalla.

Suunnitelmana on, että Suomi jaetaan yliopistollisten lastensairaaloiden ja -klinikoiden mukaisesti viiteen eri piiriin ja lähinnä klinikkakaupunkia olevat piirit antavat tukensa sitä lähimpänä sijaitsevan kaupungin klinikalle.

Kummien toiminnanjohtaja Anu Rapeli odottaa yhteistyötä ja keikkoja innoissaan.

– Lionit ovat tapahtumajärjestäjinä ihan huippuja. Yhdessä etsimme parhaan mahdollisen tavan toteuttaa konsertit ja kerätä potti kasaan.

Yhteistyö ei kuitenkaan tarkoita vain konserttien järjestämistä tai varainkeruuta.

– Lionsit eivät ole vain varainkerääjiä. Tarkoituksena on tehdä Kummien kanssa myös muunlaisia tempauksia, mahdollisesti sairaaloissa. Ideoita on paljon, Veikko Teerioja sanoo.

Teksti ja kuva: Laura Koljonen

Juttu julkaistu alun perin joulukuussa Kummit-lehden numerossa 4/19.


Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot