Tule mukaan diabeteskävelyyn

Kuva @Antti Tuomikoski

Helsingin Kampin Narinkkatorilla järjestetään sunnuntaina 5.5.2019 kello 12 diabeteskävely. Osallistumiseen ei tarvitse ennakkoilmoittautumista, riittää kun saavut paikalle.


Valittavana on kolme eripituista reittiä 700 metristä neljään kilometriin.

 

Kävelyn tarkoituksena on jakaa tietoa diabeteksesta, jota Suomessa sairastaa noin 10 prosenttia väestöstä. Se on siis yksi kansansairauksistamme.

 

Kävelyn yhteydessä voi mittauttaa myös verensokerinsa. Roimasti kohonnut verensokerin arvo edellyttää hakeutumista hoitoon, mutta jo lievästi kohonnut arvo saattaa kertoa vielä puhkeamattomasta diabeteksesta. Silloin muun muassa liikunta auttaa pitämään verensokeria tasapainossa. Säännöllinen liikunta saattaa jopa estää sairauden puhkeamisen.

 

Diabeteskävelyn avaa kansanedustaja Sari Sarkomaa kello 12. Aloitustilaisuuden juontaa Aarno Cronvall, ja musiikkiakin on luvassa.

 

Personal Trainer Ketlin Tackmanin vauhdikkaasti vetämän lämmittelyn jälkeen lähdetään liikkeelle noin kello 12.40. Kävelyn pituus on neljä kilometriä reitillä Kampin Narinkkatori – Oopperatalo – Narinkkatori.

 

On mahdollista kävellä myös lyhyempi, kahden kilometrin matka, jossa kääntöpisteenä on Finlandia-talo. Lyhimmän reitin pituus on noin 700 metriä.

 

Kävelyreitit näkyvät oheisissa kartoissa.

 

Kääntöpisteillä osanottajakortti leimataan, ja sitä vastaan saa lähtöpisteelle palattuaan kassin.

 

Diabeteskävelyyn kannattaa tulla ajoissa, sillä jo kello 11:30 alkaen Narinkkatorilla jaetaan Diabetesliivejä niin kauan kuin niitä riittää.

 

Diabeteskävelyn järjestävät pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys sekä paikalliset lionsklubit.

 

Lue lisää 

 

 

Linkkejä:

Lisätietoa:

Hannu Saarnilehto

+358405059379

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot