Toimintasuositus koronavirustilanteessa klubeille

Arvoisat lionit klubeissa,

 

jokaisella klubilla on omat sääntönsä, joita ne noudattavat. Liittoon saapuu kuitenkin koko ajan kyselyitä siitä, miten nyt pitäisi toimia. Olosuhteet ovat todella muuttuneet viimeisen viikon aikana joka päivä.

 

Yleissuosituksina olkoon:

  • klubikokouksia ei kannata toistaiseksi järjestää. Ainakin kaksi painavaa syytä on. Yli 10 hengen virallisia kokouksia ei saisi järjestää ja yli 70-vuotiaiden ei tulisi tarpeettomasti liikkua. Tämä rajoittaa merkittävästi ison osan jäsenistömme kokoontumismahdollisuutta.
  • klubin aktiviteetteja, jotka siis poikkeuksetta lienevät yli 10 hengen tilaisuuksia, ei tule enää tällä kaudella järjestää. Vaikka siis nykyinen valmiuslakiin liittyvä poikkeustila on voimassa toistaiseksi vain kuukauden, niin asiantuntijoiden yksimielisten tietojen mukaan epidemian ohimenoon mene muutama kuukausi.
  • tärkeäksi, vaan ei välttämättömäksi asiaksi voisi katsoa huhtikuun vaalikokousten valinnat. Jotta toiminta jatkuisi, sitten kun se taas on mahdollista, mahdollisimman oikein, ehdotus on, että kukin klubi hyväksyttää huhtikuun ehdokasvalintansa sähköpostipäätöksenä.

Aarne Kivioja

puheenjohtajaSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot