Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista lionstoimintaan

päivitetty 16.3.2020


Suomen Lions-liittoon on tullut runsaasti eri tason viestejä, miten suhtautua koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen, joka muuttuu nopeasti. Liitto ei luonnollisesti voi kieltää lionien kokoontumisia mutta on syytä seurata viranomaisohjeistuksia ja toimia niiden mukaisesti. Ainakin seuraavia ohjeita on syytä noudattaa:

 

Klubitaso: Valtioneuvosto suosittelee, että ”Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi.” Klubikokouksista pidättäytyminen toistaiseksi on suositeltavaa, mahdollisiin klubikokouksiin ei tule osallistua sairaana, eivätkä vierailut ole suositeltavia.
 
Piiritaso:

Piirin vuosikokousten osallistujamäärä on huomattavasti alle suositellun rajan 500, mutta meidän tulee huomioida, että toimimme vapaaehtoisjärjestössä, jossa on kovin vähän pakollista toimintaa. Piirikuvernöörit ovat juuri saaneet päämajasta ohjeistuksen minimivaatimuksista, jotka mahdollisesti peruutetun fyysisen vuosikokouksen tulee täyttää, jotta asiat saadaan päätetyiksi aikataulussa.


 
Liittotaso

Tähänastinen Suomen hallituksen suositus ulottuu toukokuun loppuun. On selvää, ettei vuosikokouksen järjestämistapaa voi pitkittää loputtomiin, onhan kyse yli 500 hengen tapahtumasta, jonka on suunniteltu toteutuvan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Asia on esillä mm. hallituksen kokouksessa 19.3.

 

Liiton järjestämät koulutukset joko perutaan, siirretään toteutettaviksi myöhempänä ajankohtana tai ne järjestetään tietoliikenneyhteyden avulla.

 

Loppukevään Lions Quest -koulutukset on peruttu.

 

Kevään säveliä -konsertit on puolestaan siirretty syksyyn.

 

Kesän nuorisovaihdon ja Orkester Norden -leirin ja konserttien ym. vastaavien aktiviteettien osalta päätöksiä tehdään myöhemmin virustilanteen ja siitä aiheutuvien viranomaissuositusten perusteella.

 

 
Kansainvälinen taso: LCI on luvannut huhtikuun alussa ilmoittaa, pidetäänkö vuosikokous Singaporessa vai ei.
 
Yleisötapahtumat: Meillä on merkittäviä aktiviteetteja, joihin osallistuu paljon yleisöä, sekä piiri- että klubitasolla. Jokaisen piirin ja klubin täytyy harkita, voiko tuollaista tälle keväälle suunniteltua vapaaehtoistoiminnan aktiviteettia järjestää.


 
Aarne Kivioja                                   Maarit Kuikka
puheenjohtaja                                  toiminnanjohtaja

 


Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot