Rauhanjulistekilpailun Suomen edustaja A-piiristä

Emilia Eteläkoski

Kansainvälisessä rauhanjulistekilpailussa Suomea lähtee edustamaan Emilia Eteläkosken työ "Rauha on tärkeää. Maailmanrauha!". 12-vuotias Eteläkoski on Haarlan koulun 6A-luokalla ja voittaja tulee A-piiristä. Onnea voittajalle!

Toiseksi tuli Jenny Rimalin työ Karihaaran koulun 7D-luokalta L-piiristä. Rimalin työn nimi on ”Rauhan kyyhkyn katkeamaton lento”. Rimalin työ oli myös yleisön suosikki Facebook-äänestyksessä.

Jenny RimaliKolmanneksi tuli Helmi Kamulan työ Vaalan Yhtenäiskoulun 7b-luokalta I-piiristä. Kamulan sanoin ”Kansojen välinen rauha on todella tärkeä asia. Jos rauhaa ei olisi, ei olisi paljon jäljellä."

Kiitos myös kaikille töitä Facebookissa äänestäneille.

Yli 30 vuotta rauhanjulistekilpailuita

Yli kolmen vuosikymmenen ajan lionsklubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet kansainvälisiä rauhanjulistekilpailuita paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta.

Kauden 2019–2020 rauhanjulistekilpailun teema on Rauhan matka. Kilpailuun pystyi osallistumaan nuoret, jotka olivat 11-13-vuotiaita 15.11.2019.

Helmi KamulaRauhanjulistekilpailun arviointi

Julisteista arvioidaan omaperäisyys, taiteellisuus ja teeman ilmaisu.

Julisteet käyvät läpi useita arviointitasoja: paikallinen, piiri, moninkertaispiiri ja kansainvälinen. Kansainvälisellä tasolla tuomarit taide-, rauhan-, nuoriso- ja koulutusyhteisöistä sekä tiedotusvälineistä valitsevat yhden pääpalkinnon voittajan ja 23 kunniamaininnan saavaa työtä.

Rauhanjulistekilpailun palkinnot

Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta viimeistään 1.2.2020.

Yksi kansainvälisen pääpalkinnon voittaja saa 5 000 dollaria ja matkan palkinnonluovutustilaisuuteen.

Kullekin 23:sta kunniamaininnan saajasta luovutetaan 500 dollarin rahapalkinto ja todistus saavutuksesta.