Osallistu taisteluun diabetesta vastaan

Uuden lionsklubin Turku/Siriuksen diabeteskävely käynnistymässä 10.10.Turun Ruissalossa. Kuvassa PDG Ulla Rahkonen ilmoittautuu ja lion Sanna Laiho ottaa ilmoittautumisen vastaan.

Maailman diabetespäivää vietetään joka vuosi 14. marraskuuta. Liity sinäkin kamppailuun diabetesta vastaan.

Diabetes on sairaus, joka vaikuttaa maailmanlaajuisesti 463 miljoonaan ihmiseen. Lionit ja leot ovat lisänneet tietoisuutta diabeteksesta tänä vuonna erityisesti Hyvän Päivän yhteydessä järjestämillään diabeteskävelyillä.

Kuvassa LC Kellokoski/Annojen diabeteskävely 10.10.

Kansainvälinen järjestö LCI kannustaa poikkeusaikoina osallistumaan taisteluun diabetesta vastaan myös erilaisten lyhyiden ja kätevien verkossa suoritettavien aktiviteettien kautta loka-marraskuussa. Tavoitteena on kirjata yhteensä 100 000 minuuttia Maailman diabetespäivään mennessä.

Tutustu LCI:n vinkkeihin . Saat lisätietoa LCI:n Maailman diabetespäivän verkkosivuilta tapahtumasta ja miten klubit voivat siihen osallistua. Voit myös päivittää sosiaalisen median sivustot tunnuksella #LionsFightDiabetes ja innostaa sitä kautta lisää lioneita mukaan.

Diabetes voi johtaa vakaviin tauteihin, jotka vaikuttavat sydän- ja verenkiertoelimiin, silmiin, munuaisiin, hermostoon ja hampaisiin. Useimmissa rikkaissa maissa diabetes on suurin sydäntauteja, sokeutta, munuaisongelmia ja amputaatioita aiheuttava sairaus. Sen on arvioitu vaikuttavan 629 miljoonaan aikuiseen vuoteen 2045 mennessä.

Lionit palvelevat erilaisia yhteisöjä kaikkialla maailmassa: me näemme ja tiedämme mitä diabetes aiheuttaa näissä yhteisöissä. Me aiomme yhdessä tehdä asialle jotain. Strateginen tavoitteemme on vähentää diabetesta ja parantaa sitä sairastavien elämänlaatua.