Osaamisen kierrolle sukupolvien välillä on tarvetta

Lauantaina 8.9. Helsinki Design Weekin tapahtumassa Tieteiden talolla puhuttiin järkeä tunteella. Äänessä olivat lukion oppilaat, opettajat, tutkijat, yleisö kuin Ympäristön Finlandialla palkittu lion Pekka Hynninen Rantasalmelta.

Illalla kokoonnuttiin urbaanin leirinuotion äärelle purkamaan ilmastoahdistuksen nostattamia tunteita psykologien johdolla.

"Onko kestävän kehityksen nykyinen määritelmä (Bruntlandin komitea) kestävä vai tulisiko siitä vielä kestävämpi jos lisäisimme siihen viisauden oppia menneestä?, Risto Willamo Helsingin yliopistosta kysyy.

Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa ja JOKA OTTAA OPPIA MENNEISYYDESTÄ.

Osaamisen kierrolle sukupolvien välillä on valtava tarve! Tässä työssä leijonat voisivat olla se edelläkävijätaho Suomessa, joka näyttää esimerkkiä muulle yhteiskunnalle osaamisen kierrättämisestä sukupolvien välillä.

Ihminen on osa luontoa ja nuoret sukupolvet tarvitsevat vanhempien sukupolvien apua luonnonlukutaitonsa kehittymiseen - ja päin vastoin.

Katso myös Osaamisen kiertotalouden päivästä suora striimaus liiton facebook-tililtä https://www.facebook.com/LionsFinland/videos/3093480824027970/

Karoliina Vilander