Orkester Norden juhlii Suomea

Pohjoismaiden ja Baltian maiden nuorista muusikoista koottu Orkester Norden juhlii 100-vuotiasta Suomea järjestämällä konserttikiertueen, joka ulottuu Tanskaan, Latviaan, Viroon ja Suomeen.
Kiertueen nimenä on BRING ON ’17 juhlii Suomea. Taidetehtaan konsertin lisäksi orkesteri konsertoi Suomessa Lahden Sibeliustalossa.

Harjoitukset ja konsertit järjestetään 7.-25.8. Harjoitukset pidetään Aalborgissa, Musikkens Husissa, Tanskassa.

Suomessa Orkester Nordenilla on koulukonsertti 23.8 Taidetehtaalla Porvoossa. Samana päivänä Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, Porvoonseudun musiikkiopisto ja Orkester Norden järjestävät konsertin klo 19.00 Taidetehtaalla.

Torstaina 24.8. klo 19 Orkester Norden esiintyy Sibeliustalossa, Lahdessa.

Liput maksavat 10 euroa ja niitä voi ostaa netistä ja .

Kapellimestarina toimii ruotsalainen Johannes Gustavsson ja apulaiskapellimestarina Kalle Kuusava. Solisteina kiertueella ovat sopraano Susanna Andersson ja sellisti Jakob Koranyi.

Tämän vuotisen kiertueen ohjelmassa on luvassa Sibeliusta, mutta myös Griegiä, Alfvénia ja Elgaria.

NRS:n suurin hanke

Orkester Norden on suurin ja pitkäaikaisin Pohjoismainen yhteistyöneuvoston NSR:n hanke. Se perustettiin kaudella 1990-1991.

Nordiska samarbetsrådet eli Pohjoismainen yhteistyöneuvosto, NSR perustettiin vuonna 1962 yhteistyöelimeksi Ruotsin, Norjan, Tanskan, Suomen ja Islannin lionien välille kehittämään ja toteuttamaan pohjoismaisten leijonien yhteistyötä ja yhteisiä projekteja.

Orkester Norden on täysi sinfoniaorkesteri, jossa soittavat 15‒25 -vuotiaat pohjoismaiset nuoret soittajat.

Orkesteria on vuosien varrella johtaneet lukuisat kuuluisat kapellimestarit, muun muassa Esa-Pekka Salonen ja Okko Kamu. Orkester Nordenin soittajista suomalaisten osuus on ollut yli neljännes. Vuosittain valittava noin seitsemänkymmentähenkinen orkesteri kokoontuu kesällä harjoitteluleirille ja sen jälkeen on konserttikiertue.

Orkesteri esittää perinteistä klassista musiikkia improvisoinnin ja elektronisen musiikin rinnalla sekä sisällyttää ohjelmistoon romanttisia klassikoita, mukaan lukien rokin, popin, elokuvamusiikin ja 1900-luvun klassikot.

 Lue lisää ja koko syksyn .

Lisätietoja saat myös Orkester Norden vastuuhenkilöltä Erkki Voutilaiselta, erkki.vuotilainen(at)lions.fi.
 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot