Maailmanlaajuinen palvelun viikko 

Lionit viettävät maailmanlaajuista palvelunviikkoa 13.-19.11. Samalla viikolla on myös maailman diabetespäivä 14.11.2017.

”Joka seitsemäs sekunti joku kuolee diabeteksen seurauksena.”

Liity kamppailuun diabetesta vastaan. Diabetesta sairastavien määrä kasvaa maailmassa yhä nopeammin ja tällä hetkellä se vaikuttaa 422 miljoonan ihmisen elämään taustasta, tulotasosta tai iästä riippumatta. Lioneina me olemme sitoutuneet taistelemaan diabetesta vastaan, jotta parannamme ihmisten elämää, vahvistamme perheitä ja autamme paikkakuntia.

"Lions Clubs International (LCI) ei tule istumaan hiljaa paikoillaan, kun tämä tauti leviää. Me tulemme olemaan etulinjassa taistelemassa tätä tautia vastaan sekä sen hoitamisessa."
Presidentti Naresh Aggarwal

Miksi meidän tulee taistella
Diabetes vaikuttaa yksilöihin, perheisiin ja yhteisöihin - ihmisiin, joita me tunnemme ja rakastamme. Tilastot ovat hämmästyttäviä, mutta me voimme muuttaa niitä tiedottamalla, ennaltaehkäisyllä ja hoidoilla.

 

”Diabetes on kuudenneksi suurin kuolemaan johtava tauti maailmassa ja 6. yleisin naisten kuolinsyy.”

 

Miten voitte taistella diabetesta vastaan

Pienetkin palveluaktiviteetit voivat vaikuttaa monella tavalla taistelussa diabetesta vastaan. Ideoikaa paikkakuntanne tarpeiden mukaan.

 

”50% diabetesta sairastavista ihmisistä eivät tiedä, että he sairastavat tautia.”


Yhteistyötä uuden palvelutavoitteen merkeissä

Suomen Lions-liitto on sopinut yhteistyöstä Diabetesliiton kanssa toukokuussa 2017. Keskeisintä yhteistyön alkuvaiheissa on jakaa molemmissa järjestöissä tietoa yhteistyön mahdollisuuksista.

 

Lions-toimijoille on tärkeää tietää, millaista apua diabetesyhdistykset tarvitsevat. Diabetesliiton mukaan heidän on mahdollista järjestää erilaisia aluekohtaisia koulutustilaisuuksia diabeetikkojen tarpeista, joissa leijonat voisivat auttaa. Alustavasti on ideoitu myös yhteisten tapahtumien järjestämisistä paikallistasolla.

 

 

”Viisi miljoonaa ihmistä kuolee diabeteksen seurauksena joka vuosi.”

 

Lue lisää lionien viidennestä palveluhaasteesta LION-lehdestä numero 5/2017 www.lions.fi/lionlehti.

 

Lisätietoa myös kansainvälisen järjestön sivuilta http://fightdiabetes.lionsclubs.org/fi/.

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot