Lionien ruusupuisto kukkii upeasti

Joensuun Penttilänrannassa avattiin osana Suomen Lions-liiton Joensuun vuosikokouksen ohjelmaa kesäkuussa 2017 Lions-ruusupuisto. Penttilän ruusupuiston kustansivat ja toteuttivat yhteistyössä paikalliset lionsklubit perintöprojektina.

Saimme Joensuusta kuvia Suomen Lions-liiton nimikkoruususta Rosa ”Kira” Kirkonruususta, joka kukkii upeasti.

Puisto on omassa lajissaan ainutlaatuinen. Siellä on noin 900 pensasruusua, jotka edustavat noin 130 ruusulajia ja -lajiketta. Lukumääräisesti ja lajistoltaan puisto on Suomen suurimpia ruusutarhoja, pelkästään pensasruusuista koostuvana suurin. Puiston pinta-ala on noin 1,4 hehtaaria.

Ruusupuiston suunnittelija, Joensuun kaupungin entinen kaupunginpuutarhuri Kai Ahmio on arvioinut, että parhaimmilleen pensaat kasvavat 6–7 vuodessa. Puisto istutettiin keväällä 2016.