LION 5/20: Kummilapsia auttamalla saa paljon aikaan pienillä teoilla

Viisi vuotta sitten iisalmelaiset ystävykset Vesa Laatikainen ja Veijo Korhonen päättivät pitää yhteiset 60-vuotisjuhlat, joiden avulla kerättiin varoja köyhien maiden kehitysapuun.

Kokemukset olivat sen verran hyviä, että heille syntyi idea ulkomaisesta kummilapsesta. LC Sukevaan kuulunut Korhonen alkoi kysellä järjestön kautta mahdollisuuksia, ja varsin pian eli syksyllä 2015 tuli ehdotus srilankalaisesta tytöstä Sandini Nimanthista, joka oli odottanut omaa kummiaan vuoden päivät. Hän oli tuolloin 14-vuotias.

 

Siitä lähtien Laatikainen, Korhonen sekä Laatikaisen puoliso Arja Tiinanen ovat tukeneet Sandinia vuosittain koulunkäynnissä ja muussa elämisessä.

 

- Yleensä lähetämme hänelle rahaa, mutta joskus olemme postittaneet myös tavaroita, kuten kyniä, vihkoja ja hammasharjoja lionsklubin kautta.

 

Lisäksi on pidetty ahkerasti yhteyttä puolin ja toisin.

 

- Alkuun se oli ihan perinteistä kirjeenvaihtoa, mutta nykyään olemme yhteydessä sähköpostein ja puhelimen viestien sekä videoyhteyksien kautta.

 

Haaveena yliopisto-opinnot

Vuosien mittaan apu on ollut Sri Lankan suuntaan tarpeen. Sen ansiosta Sandini on pystynyt käymään kansainvälistä lukiota, josta valmistui äskettäin. Täysi-ikäistynyt nuori nainen haaveilee seuraavaksi yliopisto-opinnoista.

 

- Sandini on sanonut, että olemme olleet hänelle kuin taivaan lahja. Hänen isänsä on menehtynyt vuonna 2010 auto-onnettomuudessa, minkä jälkeen Sandini on kasvanut vähävaraisessa yksinhuoltajaäidin perheessä kahden isosisaruksen kanssa.

 

- Ilman apua Sandinin elämä olisi voinut olla kovin erilaista. Mielestämme on ollut erityisen hienoa auttaa juuri tyttöä, sillä nimenomaan heitä pitää saada enemmän kouluun. Sitä kautta maailma voi kehittyä tulevaisuudessa paremmaksi paikaksi.

 

On ollut erityisen hienoa auttaa juuri tyttöä, sillä nimenomaan heitä pitää saada enemmän kouluun."

Kuvassa Arja Tiinanen, Vesa Laatikainen ja heidän kummityttönsä Sandini Nimanthi. Kuvat on otettu tämän vuoden helmikuussa, kun Laatikainen ja Tiinanen vierailivat Sri Lankassa. He ehtivät käydä siellä juuri ja juuri ennen koronaviruspandemian puhkeamista.


Aku Laatikainen


Lue ja muistakin mielenkiintoisista aiheista LION 5/20 -lehdestä . 

 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot