LION 2/20: Orkester Norden saapuu jälleen Lahteen

Lahdessa on vielä seuraavat neljä vuotta oma paikallinen ja pohjoismainen Orkester Norden, nuoriso-orkesteri täynnä nuorta voimaa ja lahjakkuutta.

 


Tälle kaudelle Orkester Nordeniin haki yhteensä 182 nuorta muusikkoa, joista kesän konserttikiertueelle valittiin 73. Valituista klassisen musiikin soittajista suomalaisia oli eniten, yli 20 ja toiseksi eniten soittajia valittiin Norjasta ja Ruotsista. 

 

Orkester Norden on Ruotsin Lions-järjestön ja Esa-Pekka Salosen vuonna 1993 perustama nuoriso-orkesteri, joka on tasoltaan verrattavissa muihin Euroopan, jopa maailman nuoriso-orkestereihin. Vuosina 2019–2023 orkesterin kotipaikka on Lahti, orkesterin hallinnosta vastaa Suomen Lions-liitto ja käytännön järjestelyistä Lahden kaupungin kulttuuripalvelut.

 

Orkesterin kapellimestarina on tänä vuonna norjalainen Eivind Gullberg Jensen.

 

Vuoden 2020 leiri järjestetään 23.7.–1.8.2020 Lahden Konserttitalolla ja Lahden konservatorion tiloissa, jossa orkesteri harjoittelee konserttiohjelmiston.

 

Tämän jälkeen orkesteri lähtee esiintymiskiertueelle 2.8. Tampere-taloon, 3.8. Lahden Ristinkirkkoon Lahden Kansainvälisille Urkuviikoille, 4.8. ISME-maailmankonferenssiin Helsingin musiikkitaloon ja 6.8. Young Euro Classic -festivaaleille Berliiniin, Saksaan.

 

Katso Orkester Nordenin kotisivuilta

 

tuottaja Henna Keihäs, Lahden kaupungin kulttuuripalvelut

 

Lue lisää tästä ja muista mielenkiintoisista aiheista LION-lehdestä 2/20, joka ilmestyy 2.4.2020.Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot