Kuvernöörineuvostolla kokous Mikkelissä

Suomen Lions-liiton kuvernöörineuvoston kauden toinen kokous käynnistyi Mikkelissä yli sadan lionin voimin. 

 

Lions-liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavainen muistutti avaussanoissaan, että kauden alussa hallituksen kärkihankkeena käynnistynyt Puhdas Itämeri ja leijonat -hanke koskettaa meitä kaikkia, myös ihmisiä sisämaassa Saimaan rannoilla.

 

Vihavaisen mukaan puhdas ympäristö on tulevaisuuden tekemistä, jos mikä. Puhtaan ympäristön tekemiseen ja lähimmäisten auttamiseen tarvitaan tekijöitä.

 

‒ Aina ei jaksa tai ehdi osallistua ja tarvitsemme uusia ääniä ja uusia voimia. Se vaatii meiltä rohkeutta ja viitseliäisyyttä pyytää uusia ihmisiä mukaan, joilla on sydäntä.

 

‒Ihmiset haluavat auttaa, mutta eivät enää sitoutua perinteiseen yhdistystoimintaan, vaan tehdä nykyistä enemmän pop-up-auttamista.

 

Vihavaisen mukaan on aika kansainvälisen presidentin Gudrun Yngvadottirin sanoin katsoa horisonttiin ja horisontin taakse. Tuuliin emme voi vaikuttaa, mutta purjeita voimme trimmata.

 

LC Mikkeli/Naisvuoren presidentti Leila Toikka toi järjestävien klubien LC Mikkeli/Naisvuoren ja LC Juva/Luonterin terveiset avajaisjuhlaan. Kyyhkylän kuntoutuskeskuksen tulosyksikön johtaja Aino Maija Lempiäinen kertoi kuulijoille kuntoutuskeskuksen historiaa ja tätä päivää.

 

Paikallisen D-piirin piirikuvernööri Markku Kivisaari kertoi avajaisten päätössanoissaan kokouspaikkana toimivan Mikkelin ja lähialueiden historiasta. Kivisaari kertoi maakunnassa olevan erittäin hyvä leijonahenki ja aktiivisia lioneita, vaikka D-piirikin on kärsinyt jäsenkadosta. 

 

Seminaarissa ajankohtaisia aiheita

 

Seminaari koostui tietoiskuista, jolla saadaan hyvä tsemppi päälle tulevalle kaudelle. 

 

Jäsenjohtaja Harri Hirvelä esitteli jäsenhankintakampanjaa Haku päällä. Hirvelä muistutti, että kyseessä ei ole pelkkä jäsenhankintakampanja, vaan on samalla jäsenhuollon ja klubitoimintojen eli kokonaisuudessaan lionstoiminnan kehittämistä. Hirvelä esitteli liiton jäsenkasvutavoitetta ja liiton kotisivuilla olevaa työkalupakkia klubeille sen saavuttamiseksi.

 

Arne Ritari -säätiön toimintaa esittelivät puheenjohtaja Erkki Iso-Markku ja asiamies Timo Haasto. He muistuttivat, että ARSin tehtävä on tukea klubeja heidän toiminnassaan.

 

‒Tällä kaudella tavoitteena on tehdä säätiön toiminta ja tarkoitus tutuksi jokaiselle jäsenelle, Iso-Markku sanoi.

 

‒Teemana on myös tuoda ympäristöaktiviteetteja esiin, Haasto kertoi.

 

Leojen presidentti Teemu Laitinen ja varapresidentti Kati Jaatinen kertoivat keinoista, millä leoja voidaan houkutella leijonaksi.

 

Etenkin klubin toiminnan nuorekkuus vaikuttaa sekä aktiivisesti toimintaan mukaan ottaminen. Samoin avoimuus, innostavuus ja myötämielisyys uusiin ideoihin vaikuttavat. Myös klubiviihtyvyys ja jäsenistä huolehtiminen houkuttelevat toimintaan.

 

Leoista vain noin 10 prosenttia jatkaa leijonaksi, mutta luku on koko ajan nousussa. Myös leoissa on kuitenkin huomattu, että yhteiskunnassa on lisääntymässä kertaluontoinen osallistuminen, eivätkä ihmiset sitoudu pitkäksi ajaksi toimintaan.

 

Palvelujohtaja Jukka Isotalo kertoi maailmanlaajuisen toimintatiimin GATin tulemisesta mukaan toimintaan toisella palveluvuosisadalla.

 

Lion Mika Pirttivaara ja PDG Tiitus Tuohikorpi esittelivät Puhdas Itämeri ja leijonat -hanketta, joka on valittu hallituksen kärkihankkeeksi. Hankkeelle on valittu projektipäälliköksi taiteiden maisteri Karoliina Vilander, joka on aloittanut tehtävässään elokuun puolivälissä.

 

Syksyn aikana hankkeessa on tulossa aktiviteettikilpailu, yhteistyötä koulujen kanssa ja myös pohjoismainen ympäristöpäivä suunnitteilla.


‒ Tämä on myös mainio tilaisuus ojentaa käsi ja pyytää uusia ihmisiä mukaan toimintaan, Tuohikorpi muistutti.

 

MD 107 Campaign 100 -koordinaattori PCC Heikki Hemmilä kertoi LCIF:n kaikkien aikojen suurimman varainhankintakampanja 100:n käynnistymisestä tällä kaudella. Kolmivuotisen kampanjan tavoitteena on kerätä 300 miljoonaa US dollaria.

 

Seminaaria seurasi iltapäivällä kuvernöörineuvoston kokous.


Lue lisää seuraavasta LION-lehdestä 04/18.

 

Anna-Kaisa JanssonSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot