Kuvernöörineuvosto kokoontui Seinäjoella

Kuvernöörineuvoston kauden toinen kokous keräsi 1.-3.9. noin sata leijonaa ja puolisoa Seinäjoelle.

 

Varsinainen kokouspäivä 2.9. käynnistyi avajaisilla. Puheenjohtaja, opetusneuvos Erkki Honkala muistutti avaussanoissaan, kuinka hienoa on, että Lions-järjestö täyttää sata vuotta samana vuonna, kun oma itsenäinen isänmaamme juhlii sataa itsenäisyyden vuotta.

 

‒ Toivon, että jokainen suomalainen lionsklubi huomioisi jossakin omassa tilaisuudessaan tänä vuonna Suomi 100 -teeman. Huomioiminen ei tarvitse olla mitään suureellista.

 

Puheenjohtaja Honkalaa oli haastateltu maakuntalehti Ilkkaan kuvernöörineuvoston kokouksen alla.

 

‒ Haastattelussa käytiin läpi kysymyksiä, miksi leijonat ovat olemassa, mihin järjestöä tarvitaan ja mikä tämänhetkinen tehtävämme on. Lisäisin listaan myös kysymyksen, että teemmekö oikeita asioita.

 

Honkala muistutti, että Lions-järjestö kuuluu edelleen luotettavimpiin, uskottavimpiin ja arvostetuimpiin järjestöihin, mitä meillä on.

 

‒ Tänä päivänä on kova kilpailu jäsenistä, tekevistä käsistä. Tässä on samalla kyse myös ihmisten vapaa-ajasta. Uskon, että 100-vuotiaalla järjestöllä on myös 100 yhtä hyvää toimintavuotta edessä.

 

Kokouksen järjestävän klubin LC Peräseinäjoen presidentti Pauli Salonen kertoi puheenvuorossaan klubinsa toiminnasta ja historiasta.

 

Seinäjoen kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja, kaupunkineuvos Jorma Rasinmäki. Hän onnitteli sataa toimintavuottaan juhlivaa leijonaryhmää ja muistutti, että lionsit tekevät arvokasta ja ansiokasta työtä Suomen nuorison hyväksi.

 

‒ Lions-järjestö vie yhteiskuntaa ja yhteisöä eteenpäin omalla esimerkillään. Tulevan sadan vuoden aikana tarvitaan muun muassa yrittäjyyttä, aktiivisuutta ja kykyä yhteistyöhön, joita taitoja leijonilla on.

 

Päätössanoissa F-piirin piirikuvernööri Jaakko Passinen paikallisittain ”rossasi” eli kehui Pohjanmaata ja kehotti yleisöä tulemaan Seinäjoelle uudelleenkin.

 

Avajaisjuhlassa hanurilla soittivat keveästi nuoret Tuomas Lepistö ja Olli Katila.


Seminaarissa useita teemoja


Kuvernöörineuvoston seminaariosuuden aloitti leot esittelemällä leojen toimintaa.

 

Presidentti Clara Nilssonin mukaan leojen tämän kauden tavoite on lisätä näkyvyyttä.

 

PID Harri Ala-Kulju kävi läpi Punainen Sulka -kampanjan organisaation, etenemisen ja tulokset.

 

Keräykseen osallistui 824 klubia, joka on 90 % kaikista klubeista. Yli 150-prosenttisesti tavoitteensa ylitti yli 20 klubia. 11 klubia tuplasi tavoitteensa. Keräyksessä saavutettiin 2,86 miljoonaa euroa.

 

PCC Tuomo Holopainen muistutti, että viimeinen Punainen Sulka -päätösjuhla on vielä edessä Hyvän Päivänä Lahden Sibeliustalossa 8.10.

 

DG Hannu Saarnilehto esitteli diabetesta lionstoiminnan yhtenä kohteena. Kansainvälinen Lions-järjestö on nostanut diabeteksen yhden 5. raportoitavasta kohteesta seuraavaksi 5 vuodeksi.

 

MD-CD Raija Fors esitteli Lions Quest -koulutusohjelman nykytilannetta ja uudistusmahdollisuuksia.

 

 Lue lisää Seinäjoen kuvernöörineuvoston kokouksesta seuraavasta LION-lehdestä 05/17, joka ilmestyy 5.10.

 

Anna-Kaisa Jansson

 

Päivitetty 2.9.2017Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot