Klubit liikuttamaan lapsia lumilajiseurojen kanssa

 

Suomen Lions-liitto on päättänyt käynnistää yhteistyön Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa Lasten Lumipäivä -kiertueen järjestämiseksi. 


Lasten Lumipäivät on valtakunnallinen lumilajitapahtumakiertue, joka tarjoaa lapsille ja perheille mahdollisuuden kokeilla innostavasti ja turvallisesti lumiliikuntaa neljän erilaisen rastipisteen kautta: 1. mäenlasku/mäkihyppy, 2. suksitaituruusrata 3. lumipelit, 4. tarkkuuspiste ampumahiihdon hengessä. Näiden rastipisteiden lisäksi tapahtumassa on tarjolla kisamakkarat.

 

Lasten Lumipäivien kiertue toteutetaan siten, että paikkakunta järjestää tapahtuman itsenäisesti Suomen Hiihtoliiton lähettämän materiaalikassin avulla.

 

Vuoden 2018-2019 kiertueen paikkakunnat ovat Nummela, Vantaa, Pyhäjärvi, Tampere, Äänekoski, Lieksa, Sipoo, Porvoo, Kotka, Keuruu, Tammisaari, Helsinki, Siilinjärvi, Jyväskylä, Ruka, Vierumäki, Parainen, Pöytyä, Taivalkoski, Kerava, Ylivieska ja Vuokatti.

 

Mikäli lionsklubeilla on suunnitelmia järjestää lasten talvitapahtumia näillä paikkakunnilla, niin se kannattaa nyt ehdottomasti toteuttaa yhdessä paikkakunnan lumilajiseuran kanssa. Tapahtumissa on ollut yleensä paljon osallistujia ja yhteistyössä tapahtumasta saadaan vielä entistäkin upeampi.

 

"Klubeille hyvä aktiviteetti liikuttaa lapsia ja nuoria yhteistyössä lumilajiseurojen kanssa."

 

-  Asiasta kiinnostuneiden klubien kannattaa olla yhteyksissä paikallisiin seuroihin, jotka järjestävät hiihtoa, mäkihyppyä tai ampumahiihtoa. Tässä on klubeille hyvä aktiviteetti liikuttaa lapsia ja nuoria yhteistyössä seuraväen kanssa, lionien puolelta asiaa koordinoiva lion Timo Härkönen LC Sotkamosta sanoo.

 

- Moni seura kaipaa tekijöitä ja nyt leijonilla on hyvä mahdollisuus mennä mukaan. Jokainen voi räätälöidä paikkakunnalleen sopivan mallin.

 

Lionsklubin järjestämään tapahtumaan voi yhdistää muutakin pientä ohjelmaa, kuten suksitaituruusradan ajanotto halukkaille tai lumipelien yhteyteen pieni muotoinen viesti.

 

Lions-liiton yhteyshenkilö lion Timo Härkönen, LC Sotkamosta koordinoi lionien puolelta Lasten Lumipäivien tapahtumakiertueen järjestämistä eri paikkakunnilla ja antaa lisätietoja  .

 

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton ja suomalaisten lumilajiseurojen järjestämä tapahtumakiertue. Lue lisää 

 

 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot