Diabetes-kävely Helsingin Narinkkatorilla

Lauantaina 28.4.2018 järjestetään Helsingin Kampin Narinkkatorilla Diabetes-kävely. Käveltäväksi voi valita jonkun kolmesta eri pituisesta lenkistä.

Kansainvälinen Lions-järjestö on järjestänyt Diabetes-kävelyjä (Lions diabetes strides) jo pitkään. Nyt Narinkkatorilla toteutettava on Suomessa toinen ja pääkaupungin alueella ensimmäinen.

Kävelyn toteuttaa kaksi juhlivaa järjestöä: 100 vuotta täyttänyt kansainvälinen Lions-järjestö ja Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys, joka täyttää 70 vuotta tulevana kesänä. Lions-järjestöstä mukana ovat B- ja N-piirit.

Kävelyn tarkoituksena on jakaa tietoa diabeteksesta, jota Suomessa sairastaa noin 10% väestöstä. Se on siis yksi kansansairauksistamme.

Kävelyn yhteydessä voi mittauttaa verensokerinsa. Roimasti kohonnut arvo edellyttää heti hoitoon hakeutumista, mutta jo lievästi kohonnut arvo saattaa kertoa ehkä vielä puhkeamattomasta diabeteksesta. Silloin muun muassa liikunta auttaa pitämään verensokeria tasapainossa. Säännöllinen liikunta saattaa jopa estää sairauden puhkeamisen.