Att tömma webbläsarens cacheminne
Genom att tömma webbläsarens cacheminne kan du säkra att andra användare av datorn inte kan se dina uppgifter.
Webbläsaren sparar de sidor du besöker i cacheminnet för att snabbt kunna visa sidor som redan har laddats. Av säkerhetsskäl är det bra att tömma cacheminnet med jämna mellanrum. Sidorna kan fortfarande hittas med hjälp av webbläsarens bakåtknapp, och någon annan som använder samma dator eller enhet kan då få tillgång till dina uppgifter.
Läs instruktionerna och kom också ihåg att stänga webbläsaren när du är klar.
Så tömmer du webbläsarens cacheminne (på finska)
Om detta inte hjälpte hittar du mer detaljerade instruktioner för hur du tömmer cacheminnet i din webbläsare genom att söka på till exempel Google efter namnet på din webbläsare samt versionen och ”töm cacheminnet”.
Rensa webbhistoriken
Felmeddelanden på webbplatser kan ibland bero på gamla uppgifter som finns lagrade i webbläsarens minne. Ett bokmärke kan hänvisa till en gammal adress, eller så kan webbläsaren ha sparat adresser i cacheminnet som inte längre är giltiga.
Läs mer om hur du rensar webbhistoriken på webbläsarens supportsidor.
Sidan senast uppdaterad 31.8.2026