Orkester Nordenin soittajahaku on käynnissä

KUVA: CAPELLA CRACOVIENSIS 2016 / TIBOR-FLORESTAN PLUTOOrkester Nordenin vuoden 2020 suunnitelmat ovat edenneet hienosti siihen pisteeseen, että norjalainen lahjakas kapellimestari Eivind Gullberg Jensen on kiinnitetty kapellimestariksi tulevalle vuodelle.

Eivind Gullberg Jensenin johdolla orkesterin pohjoismainen näkyvyys vahvistuu entisestään, kun nuoret pääsevät työskentelemään tämän kunnianhimoisen taiteilijan johdolla. Hän on opiskellut Jorma Panulan johdolla ja johtanut monia kuuluisia eurooppalaisia orkestereita, muun muassa Berliiniin filharmonikkoja ja Oslon sekä Tukholman kuninkaallisia filharmonikkoja.

Vuoden 2019 kokemukset kapellimestari Eva Ollikaisen kanssa olivat todella positiiviset. Uskomme myös Gullberg Jensenin jatkavan tätä innostavaa linjaa nuorten kanssa ja tekevän vuodesta aivan 2020 erityisen.

Soittajahaku on käynnissä
Orkester Nordenin vuoden 2020 soittajahaku on avoinna 1.12.2019–13.1.2020. Orkesteriin voivat hakea 15–26-vuotiaat nuoret muusikot. Hakijan täytyy olla musiikkioppilaitoksen opiskelija joko Pohjoismaissa tai Baltian maissa. Hakijaksi hyväksytään myös Pohjoismaiden ja Baltian maiden kansalaiset, jotka opiskelevat jossain muussa maassa.

Orkesterin koesoittomateriaalit voi ladata . Sivuilta löytyvät myös päivitetyt ohjeet hakuprosessiin ja linkki sähköiseen lomakkeeseen, jonka täyttämällä saa tunnukset videokoesoittoon. Videohakumateriaalien perusteella orkesterin sektioiden kouluttajat tekevät valinnat eri sektioiden kokoonpanosta. Vuonna 2020 orkesterissa tulee soittamaan noin 70 muusikkoa.

Orkesteri kokoontuu jälleen Lahdessa ensi kesänä 23.7.–7.8.2020 kymmenen päivää kestävälle leirille ja leirin päätteeksi mahtavalle kiertueelle. Orkesterin kiertuepaikat ovat vielä tällä hetkellä osittain vahvistamatta. Päivitämme internet-sivuille kiertuetietoja heti, kun kaikki päivät vahvistuvat. 

Tiedossa on kuitenkin jo esiintymiset 3.8.2020 Lahden Ristinkirkossa yhteistyössä Lahden Urkuviikkojen kanssa ja 6.8.2020 Young Euro Classic -festivaaleilla Berliinissä.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Henna Keihäs
p. 050 383 6551


Lue lisää tästä ja muistakin mielenkiintoisista aiheista tuoreesta LION 6/19 -lehdestä, joka ilmestyy 12.12.2019 postilaatikkoihin ja myös digilehtenä osoitteessa .


Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot