Kansainvälinen lasten syövän päivä 

Tänään 15.2. vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. ❤️ Kansainvälisen järjestömme LCI:n yksi maailmanlaajuinen painopistealue on lapsuusiän syöpä ja myös Suomessa lionsklubit toimivat aktiivisesti painopistealueen puolesta Lastenklinikoiden Kummien kanssa tekemänsä kumppanuusopimuksen kautta.

Lastenklinikoiden Kummit tukee lasten syöpäsairauksien hoitoa ja tutkimusta monipuolisesti. Suomessa lasten syöpähoidot on keskitetty viiteen yliopistosairaalaan lastenklinikoille tai lastensairaaloihin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa; jotka kaikki ovat Kummien tukikohteita. 

Lastentautien tutkimussäätiön kautta Kummit on puolestaan tukenut laajalti myös syöpätautien tutkimusta, jonka avulla on selvitetty mm. lasten leukemian sekä aivokasvainten syntymekanismeja, taustaa ja hoitoa. Kummit ja lionit tekevät yhdessä hyvää tällä osa-alueella keräämällä varoja lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa. 

"Maailmassa joka kahden minuutin välein lapsella todetaan syöpä."


Tutustu lasten syöpätaution hoitoon Suomessa liiton .

Tutustu myös kansainvälisen järjestön .

LCI järjestää tänään 15.2. klo 15-16 inspiroivan verkkoseminaarin, jossa lionit ja leot kokoontuvat jakamaan menestystarinoita lapsuusiän syöpään liittyvästä palvelusta. Verkkoseminaari järjestetään vain englanniksi. Entinen kansainvälinen presidentti Kajit "KJ" Habanananda johtaa tätä seminaaria.

Pääset mukaan verkkoseminaariin .

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot