Lions-toiminta voi antaa uusia ulottuvuuksia elämääsi!

Lionstoiminta tarjoaa mahdollisuuden palvella avun tarpeessa olevia ihmisiä. Samalla se antaa omaan elämään laatua. Vapaaehtoisena toimiessa ei auta vain muita vaan samalla saa myös omaan elämään uutta sisältöä. Arvostukset saattavat muuttua ja vapaa-ajan käyttämiselle tulee mielekäs vaihtoehto.

 

Vapaaehtoistyötä apua tarvitsevien hyväksi

 

Teemme vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksikin. Toimintaa on niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla

 

Mottomme on: Me Palvelemme  – We Serve. Suomessa Lions-nimi tulkitaan: Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville.

 

Me palvelemme kotiseutujamme

 

Lionsklubien tärkein palvelun kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset sekä lasten liikuntaharrastukset.

 

Lionsjärjestö ei korvaa yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät julkisin varoin hoitamatta. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

 

Palvelemisen lisäksi autamme taloudellisesti. Klubit keräävät varat avustuskohteisiinsa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

 

Paikallisen auttamisen ohella osallistumme myös kansallisiin ja kansainvälisiin katastrofikeräyksiin.

 

Nuorille turvallinen tulevaisuus

 

Lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

 

  • Lions Quest on turvallisuutta ja terveyttä edistävä toiminnallinen ohjelma. Siitä löydät kuvauksen täältä.
  • Vastuu on minun -palveluaktiviteetti on Quest -ohjelman osa, ja sillä pyritään ohjaamaan internetin turvalliseen käyttöön. Vastuu on minun on tarkoitettu peruskoulujen neljäsluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen.
  • Lionsjärjestön nuorisovaihto on 16-21 -vuotiaiden nuorten usein kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa.

 

Lionsjärjestö pähkinänkuoressa

 

Lionsjärjestön perusti amerikkalainen liikemies Melvin Jones vuonna 1917. Suomeen lionaatteen toi kanadansuomalainen . Ensimmäinen suomalainen lionsklubi LC Helsinki-Helsingfors perustettiin 14.8.1950.

 

Vuonna 2018 lionsjärjestössä on yli 1.420 000  jäsentä 208 maassa. Klubeja on 47.552.

 

Suomi kuuluu maailman aktiivisimpiin lionsmaihin. 1.7.2017 klubeja oli 9311 ja niissä on jäseniä lähes 23.000. Suomi on maailman 13. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa.

 

1.7.2017 naislioneita on Suomessa 20,4 % jäsenistöstä.

 

 

Lionsjärjestöllä on myös nuorisotoimintaa Leo-klubeissa. Niissä 12-30 -vuotiaat leot palvelevat ilahduttaen ympäristöään.

 

Vuonna 2007 Financial Times -lehden tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International arvioitiin maailman parhaaksi palvelujärjestöksi.

 

Uusia ystäviä

 

Me leijonat tiedämme, että lionstoimintaan antamamme aika auttaa meitä kehittymään myös ihmisinä. Saamamme hyvä palaute antaa hyvän mielen, ja se antaa taas uutta intoa olla mukana toiminnassa.

 

Lionstoiminnan kautta hankimme myös uusia ystäviä. Syntyy yhdessä tekemistä ja yhteisöllisyyttä. On mahdollisuus kuulua johonkin, olla ryhmän jäsen. Se on jokaiselle ihmiselle tärkeää.

 

Kehitä itseäsi

 

Lionsjärjestö valmentaa sinua toimimaan omassa klubissasi. Saat mielenkiintoisia tehtäviä ja osallistut palveluaktiviteetteihin sekä tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen.

 

Lionsklubissa voit parantaa omia esitys- ja ryhmätyötaitojasi ja opit muilta jäseniltä uusia asioita asuinpaikkakunnastasi.

 

Jos intoa riittää, voit edetä oman klubisi presidentiksi ja sen jälkeen piirihallitukseen ja jopa valtakunnan tai kansainvälisiin lionstehtäviin.

 

Tule mukaan toimintaamme

 

Liittyminen lionsklubiin antaa elämääsi uutta sisältöä. Niinpä jos toimintamme kiinnostaa Sinua, lähetä tietosi toimistoomme. Etsimme Sinulle sopivat lionsklubit asuinpaikkasi läheisyydestä ja otamme Sinuun yhteyttä.

 

Ennen kuin teet jäsenyyspäätöksen, Sinulle kerrotaan lisää toiminnastamme ja jäsenyyshakemuksesi käsitellään lionsklubissa.

 

Suomen Lions-liitto ry

Kirkonkyläntie 10

00700 Helsinki

Puhelin: (09) 565 5950

 

Esite - Uusia ulottuvuuksia elämääsi lionstoiminnasta 14.10.2013
Suomalaiset lionsarvot ovat
PalveluhenkiTalkoohenkiLuotettavuusPaikallisuusIhmisläheisyysKansainvälisyys

Arvojen edellytetään merkitsevän seuraavaa:

Palveluhalu: Olemme liittyneet lionsjärjestöön, koska olemme palveluhaluisia ja auttavaisia erityisesti yhteisku...
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot