Orkester Norden på konsertturné

Orkesterns konsertturné efter övningslägret var återigen härlig att åhöra. Orkestern hade hittat en gemensam ton, till utmärkt ackompanjemang av de skickliga solisterna Susanna Andersson med sång och Jakob Koranyi på sello.

 

Orkesterns dirigent Johannes Gustavsson hade i de stycken som uppfördes hittat detaljer som framfördes skickligt och som gav prov på vackra toner för olika instrument och instrumentgrupper. En överraskning var en dikt ur Kalevala som tonsatts av Edvard Grieg och som sjöngs på finska av Susanna Andersson.

 

Jakob Koranyi gjorde med sin över 250 år gamla cello ett otroligt skickligt framförande. Då Sibelius Finlandia spelades rördes många åhörare till tårar. Konsertturnéns tredje uppträdande var i Tallinn 21.8.. Estonia Kontserdisaal fylldes av 700 åhörare, som verkligen visade sin uppskattning av orkesterns framförande  med rikliga applåder. Det var fint att se glädjen i de uppträdandes ansikten efter konserten.

 

Konsertturnén slutade med en konsert i Sibeliushuset i Lahtis 24.9. Husets prakt och ypperliga akustik fick orkestern att framföra sin möjligen bästa konsert. Eller kanske det att det var deras sista uppträdande gjorde att var och en  kände sig friare, säkrare och litade på sitt kunnande.

 

Erkki Voutilainen

ON-ansvarsperson

 

Uppdaterad 25.10.2017

översatt till svenska B-E LFinlands Lionsförbund rf
Kyrkobyvägen 10
00700 Helsingfors

Kontakt