Tämä uutiskirje on luettavissa myös netistä osoitteessa:

Hyvää Joulua!

Suomen Lions-liiton hallituksen, kuvernöörineuvoston

ja toimistohenkilökunnan puolesta

toivotan Teille kaikille Hyvää Joulua

ja Onnellista Uutta Vuotta 2019

Pirkko Vihavainen, puheenjohtaja 2018 – 2019

Maarit Kuikka, pääsihteeri

Kalajoen hiekkasärkät kutsuvat!

Tervetuloa Suomen Lions-liitto ry:n 66. vuosikokoukseen Kalajoelle 7.-9.6.2019! Tapahtumapaikka on .

Päätoimikunta ja mukana olevat klubit toivottavat kaikki Leijonat perheineen tervetulleiksi nauttimaan Kalajoen upeasta luonnosta ja vuosikokouksen monipuolisesta ohjelmasta.

Tule Sinäkin mukaan kaikkein aikojen ikimuistoisimpaan vuosikokoukseen meren äärelle!

Majoitusta voi jo varata osoitteessa

Yli 400 uutta jäsentä

Jäsentoimialalta on hyviä uutisia: ”Haku Päällä” – kampanja on täydessä vauhdissa ja se on tuottanut jo nyt hyvää tulosta. Uusia jäseniä tälle kaudelle on kirjattuna yli 400 ja kunniagalleriaankin on päässyt yli 40 klubia.

Myönteisiä uutisia uusien klubien perustamishankkeistakin on tullut useita. Toki ymmärrettävistä syistä poistumaakin jäsenistöstä on ollut.

Uskoakseni myös klubien hallinnon ja aktiviteettien kehittämisestä on klubeissa keskusteltu, siihenhän on annettu hyvät työkalut mm. liiton sivuilta löytyvässä työkalupakissa. Hyviä oppaita löytyy myös LCI:n sivuilta resursseja jäsenille -osiosta.

Pidättehän hyvää huolta niin uusista kuin vanhoista jäsenistä ja kehitätte klubitoimintaanne siten, että se on vastapainoa arjelle. Iloinen leijona jaksaa palvella ja meidän kaikkien apua tarvitaan yhä enemmän.

Parhaimmat kiitokset kaikille lioneille myötämielisestä suhtautumisesta kampanjaan. Kampanja on meidän kaikkien yhteinen asia ja me kaikki olemme onnistuneen kampanjan toteuttajia.

Toivotan kaikille Hyvää Joulua ja Aktiivista Leijonavuotta 2019!

Harri Hirvelä

Jäsenjohtaja

Kampanja100:

LCIF Palveluvoimaa

Kampanj100: LCIF Stärker Hjälpinsatser

LCIF:n suurin varainkeruukampanja on jatkunut nyt 1½ vuotta. Tavoitteet ovat kunnianhimoiset: Tuhkarokon hävittäminen, nälän, diabeteksen ja lasten syövän voittaminen sekä katastrofeihin varautuminen, uhrien välitön ensiapu ja niiden pitkäaikainen jälkihoito.

Neljäs timantti.Tämän kauden keräystulos on nyt 44.000 US$ eli 2 US$ per jäsen, mikä on vielä kaukana kauden tavoitteesta 37.5 US$/ jäsen. Tavoite on, että mahdollisimman monet voisivat osallistua mm. hankkimalla itselleen Melvin Jones –arvon, tai piskuiseen pinssiinsä timantteja, joiden merkityksen tietävät vain asiaan vihkiytyneet. Oma osallistuminen osoittaa korkeinta sitoutumista jaloon aatteeseemme.

Klubi voi osoittaa aktiviteeteilla keräämänsä varat joko yhden jäsenen palkitsemiseen – tai jakaa jäsenten kesken itse kunkin pesämunaksi. Selvennän vielä: MJF ei ole pois kohteeseen menevästä rahasta, ei puulaatta ja pinssi paljoa maksa. Symbolien merkitys on siinä, että 1000 lasta on suojattu tappavalta taudilta.

Valitsin siis tämän kauden kohteeksi ajankohtaisen tuhkarokon. Se tappaa kehitysmaassa joka viidennen sairastuneen, mutta vauraissa maissa vain joka 3000:s tartunnan saanut kuolee. Todennäköisesti siis luotolainenkin lapsi selviää. Mutta 100.000 kuollutta vuodessa on 100.000 surevaa äitiä liikaa. Ja kun kaikki maailman lapset saadaan rokotetuksi, sen taru loppuu, se ei uhkaa enää meitäkään.

Heikki Hemmilä,

Suomen LCIF-koordinaattori

Aktiviteettikilpailu käynnissä:

Järvitaimen ja yritysyhteistyö vauhdittamaan vesiensuojelua

Viesti puhtaiden vesien tärkeydestä on saanut aktiviteetti-idean poreilemaan Sumiaisissa Keski-Suomessa. Idean takana on LC Äänekoski / Helmin presidentti Johanna Arho–Forsblom, joka on valjastamassa harrastuspiirinsä ja paikalliset yritykset mukaan työhön puhtaiden vesien puolesta.

Yhteistyökumppaniksi aktiviteettiin on jo lähtenyt jyväskyläläinen Teeleidi ja toiseksi yrityskumppaniksi on parhaillaan haussa kahvipaahtimo.

Ajatuksena on, että yhteistyökumppanit valmistavat järvitaimenen kuvalla ja vesiensuojelutietoudella varustettuja tuotteita, joiden hinnasta ohjataan osa järvitaimenen suojelutyöhön.

Kiertotalous liitetään projektiin mukaan punontatöiden myötä. Punonnan opettajana ja harrastajana aktiivisesti toimiva Arho–Forsblom haluaa innostaa leijonat keräämään talteen vesiaiheiset kahvi- ja teepaketit punontatöiden materiaaliksi.

- Kahvi- ja teepaketin kyljessä puhtaiden vesien viesti menee laajasta suomalaisiin koteihin. Punomalla puolestaan voi luoda uusia käyttö- ja koriste-esineita materiaalista, jota moni pitää roskana, Arho-Forsblom kuvaa.

Lue lisää aktiviteetti-ideasta ja jätä omasi mukaan kisailuun!

Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hankkeen käynnistämä kilpailu etsii hyväksi todettuja tai aivan uusia aktiviteetti-ideoita vesien laadun parantamiseksi ja vesien pilaantumisen ennaltaehkäisemiseksi. Ideoita voi jättää 31.3.2019 saakka.

Ps. Leijonien vesiteoilla on vahva tuki! Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toivotti leijonat mukaan vesiensuojelutyöhön vapaaehtoisten päivänä 5.12. Lue tiedote.

Autetaan vammaisurheilijat Abu Dhabiin

Syyskuun Uutiskirjeessä kerroin ensi maaliskuun Special Olympics -urheilijoiden haaveesta päästä mukaan Abu Dhabin kehitysvammaisten maailmankisoihin.  Kymmenkunta klubia on tehnyt myönteisen päätöksen avustaa urheilijoita. Kiitos kaikille päätöksen tehneille!

Myönteisen päätöksen tekemistä auttaa varmasti tieto siitä, onko urheilijoiden joukossa oman paikkakunnan edustajia.  VAU toimitti listan kaikista urheilijoista kotipaikkoineen ja heidät löytää

oheisen linkin takaa.

Ne klubit, jotka eivät ole vielä päätöstä tehneet, voivat tehdä sen vielä tämän vuoden aikana.  Kun saan

klubeilta tiedon, kokoan kaikkien klubien yhteistiedot ja toimitan Vammaisurheilulle, joka puolestaan