Suomen Lions-liiton ympäristöpalkinto 2021 haettavissa

Suomen Lions-liitto julistaa liiton ympäristöpalkinnon 2021 haettavaksi. Ympäristöpalkinnon tavoitteena on lisätä ja jakaa tietoisuutta klubien ympäristötoiminnasta sekä antaa tunnustusta parhaimmille klubien ympäristöteoille.

Kilpailuun voi osallistua jo tehdyllä aktiviteetillä tai projektilla. Hakemukset arvioi ulkopuolista asiantuntijoista sekä leijonista ja leoista koostuva raati, joka valitsee voittajaehdokkaat. Vuoden 2021 hakemukset arvioidaan neljän kriteerin suhteen

• ympäristöteon vaikutukset omalle paikkakunnalle
  • ympäristöteon jatkuvuus omalla paikkakunnalla
  • ympäristöteon vaikutus ihmisten aktivointiin arjessa
  • ympäristöteon hyödyntämismahdollisuudet muiden klubien toiminnassa

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa 18.5.2021 mennessä osoitteeseen .

Mikäli hakemus on videomuotoinen, sen voi toimittaa soveltuvilla tiedostonjakopalvelulla kuten Google Drive tai Dropbox. Kaikissa hakemuksissa voi tuoda lionstoiminnan esille raikkaasti ja innostavasti.

Kaksi parasta palkitaan ja jaossa on yhteensä 1 000 euroa. Lisäksi annetaan tunnustus piirille, josta on tullut eniten hakemuksia. Palkinnot jaetaan virtuaalisesti maailman ympäristöpäivänä lauantaina 5.6.2021.

Kilpailuun voi osallistua aiempina vuosina lähetetyn hakemuksen parannetulla versiolla, mikäli hakemuksessa kuvattua aktiviteettia tai projektia ei ole vielä palkittu.

Lisätietoa ympäristöpalkinnosta antaa leijonat puhtaan veden puolesta -työryhmästä Mika Pirttivaara, , 050 433 5803.

YK:n yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi vuonna 1972. Siitä lähtien teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa, jotta sekä tämä että tulevat sukupolvet voisivat nauttia siitä. Maailman ympäristöpäivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin ja tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteita.