Vuoden hyväntekijät palkittiin

Lionien vuoden hyväntekijänä palkittiin PDG Rauno Mikkola. @Anna-Kaisa JanssonValtakunnallisen vuoden Hyväntekijän palkinnon pokasi tänä vuonna Jukka Jalonen. @Anna-Kaisa JanssonHyvän Päivänä 8.10. eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa järjestetyssä tilaisuudessa palkittiin vuoden Valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2019 Suomen jääkiekkomaajoukkueen kaikkien aikojen menestyksekkäin päävalmentaja Jukka Jalonen. Lionien oman vuoden hyväntekijän palkinnon sai LC Littoisista PDG Rauno Mikkola, joka on suurella sydämellä käynnistänyt valtakunnallisen sydäniskurikampanjan. 

Suomen Lions-liitto palkitsi vuoden hyväntekijät viidettä kertaa 8.10. järjestetyssä Hyvän Päivässä. Jukka Jalonen on ensimmäinen valtakunnallinen palkittu, joka on myös lion. Hän on leijona valmentajana, mutta hän on lion myös LC Riihimäen jäsenenä. Valmentajana hän löytää usein aivan nimettömistä pelaajista sellaisia ominaisuuksia, jotka yllättävät kaikki muut.

 

Tunnustuksen perusteissa mainitaan, että hyvien ominaisuuksien löytäminen ja niiden tukeminen hyvän elämän voimaksi on Lions-aatteen mukaista. Jukka Jalonen on halunnut tukea myös valmentajille tuotettua Lions Quest -koulutusta.

 

- Tämä oli iso yllätys ja olen otettu ja ylpeä valinnastani. Suomessa on erittäin paljon ihmisiä, jotka tämän tunnustuksen olisivat ansainneet. Olimme aika vahvasti toisen leijonaporukan kanssa näkyvillä ja vähän altavastaajan asemasta pärjättiin erittäin hyvin ja saatiin koko porukka itsestämme paljon irti ja jopa voitettiin maailmanmestaruus. Se varmaan vaikuttaa siihen, että tässä nyt iloisena seison, Jalonen totesi.

 

- Olen ylpeä myös, että olen lion, kohta 15 vuotta. Pyrin olemaan toiminnassa paikalla aina kun vaan olen pystynyt ja olen viihtynyt hyvin. Lionstoiminta on äärettömän hienoa ja pyyteetöntä työtä niin nuorten kuin vanhustenkin eteen. Omassa klubissanikin on henkilöitä, jotka laittavat kroppaa likoon ja omaa aikaansa ja tekevät pyyteettömästi hyvää.

 

Sydäniskurikampanjan tavoitteena on saada Suomeen noin tuhat uutta sydäniskuria. Kampanja on yksi Suomen suurimmista lionien humanitäärisistä kampanjoista, jolla on valtava mahdollisuus inhimillisen elämän turvaamiseksi.

 

Liiton puheenjohtaja Aarne Kiviojan mukaan PDG Rauno Mikkolan esimerkillinen sitkeys ja peräänantamattomuus yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi kuvastaa mitä parhaiten oikeaa Leijona-henkeä, jonka tarkoituksena on auttaa kanssaihmisiään parempaan elämään ja jopa antaa mahdollisuus jatkaa sitä.

 

Palkittu PDG Rauno Mikkola on tyytyväinen sydäniskurihankkeen etenemiseen. Hanketta on viety sitkeästi eteenpäin ja yli 80 klubia on tilannut jo yhteensä yli 100 sydäniskuria.

 

Tilaisuudessa puhunut kansanedustaja Ilkka Kanerva lähti jo ministeriaikanaan sydäniskurihankkeen suojelijaksi. Hän kiitteli sitä, että Suomesta löytyy yhä järjestöjä ja ihmisiä, jotka pitävät kunniassa sitä, että läheistä ei jätetä - että ihmisistä pidetään huoli ja sydäniskureita hankkimalla tehdään monen elämän pelastaminen mahdolliseksi.

 

Anna-Kaisa Jansson

LC Lapinlahden aktiviteettina valmistettava pronssinen kolkutin luovutettiin vuoden Valtakunnalliselle hyväntekijälle Jukka Jaloselle. @Anna-Kaisa Jansson
LC Lapinlahden aktiviteettina valmistettava pronss...
Kansanedustaja Ilkka Kanerva on sydäniskurikampanjan suojelija. @Anna-Kaisa Jansson
Kansanedustaja Ilkka Kanerva on sydäniskurikampanj...
Liiton puheenjohtaja Aarne Kivioja oli palkitsemassa Hyvän Päivän tilaisuudessa. @Anna-Kaisa Jansson
Liiton puheenjohtaja Aarne Kivioja oli palkitsemas...
Toiminnanjohtaja Maarit Kuikka kertoi tilaisuudessa Hyvän Päivän taustoista. @Anna-Kaisa Jansson
Toiminnanjohtaja Maarit Kuikka kertoi tilaisuudess...
Palkittu PDG Rauno Mikkola oli  tyytyväinen sydäniskurihankkeen etenemiseen @Anna-Kaisa Jansson
Palkittu PDG Rauno Mikkola oli tyytyväinen sydäni...
Hyvän Päivän tilaisuus pidettiin eduskunnan Pikkuparlamentissa. @Anna-Kaisa Jansson
Hyvän Päivän tilaisuus pidettiin eduskunnan Pikkup...

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot