Kummilapset Sri Lankassa
Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan lionit ovat tehneet yhteistyötä auttaen varattomia lapsia heidän koulutuksessaan. Kuluneiden vuosien aikana yli 2400 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Tällä hetkellä kummilapsia on noin 1100. Ohjelmasta on poistunut koulunsa ja opiskelunsa päättäneinä lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ja suuri joukko erilaisten ammattien harjoittajia.

 

Kummilapseksi hyväksytään 5-14 -vuotias tyttö tai poika, jonka koulumenestys on lupaava. Yleensä nämä lapset

ovat isästään orpoja, ja perheen toimeentulo on niukka. Perheen kuukausitulot saattavat olla vain 10-40 euroa.

 

Sri lankalaiset lionsklubit (25) täyttävät lapsesta hakemuskaavakkeen, jonka vahvistaa tämän projektin koordinaattori Sri Lankassa. Hakemukset lähetetään Suomeen yhdyshenkilölle, jona PDG Ossi Vuorinen on toiminut lähes alusta alkaen.

 

 

Maksut

Kummit maksavat koulutusrahansa kerran vuodessa Suomessa olevalle Suomen Lions-liiton Kummitilille. Sieltä maksut lähetetään yhteisenä pankkisiirtona srilankalaisille lionsklubeille kummilasten eritystileille, joilta klubien koordinaattorit ja rahastonhoitajat maksavat kuukausittain lasten koulutusavustukset.

 

Peruskoulun koululaisille (O/L) maksetaan kuukausittain 10 euroa vastaava summa maan valuutassa (rupee).  Lukiolaiselle (A/L) summa on 15 euroa ja yliopistossa opiskelevalle 30 euroa.

 

Nämä suomalaisittain vaatimattomat summat takaavat, että lapselle voidaan hankkia pakollinen koulupuku, koulutarvikkeita ja ravitsevaa ruokaa; tarvittaessa myös lääkkeitä yms.

 

Kummilapsitoiminnan hallinnollinen työ tehdään vapaaehtoisena lionstyönä ja niinpä kummin maksama koulutusavustus siirretään lyhentämättömänä kummilapselle.

 

Väistämättömien pankki-, postitus-, valokuvaus-, ym. kulujen kattamiseksi kummeilta peritään 10 euroa vuodessa.

 

 

Tiedotteet kummeille

 

Henkilökohtaiset tiedotteet, raportti, kuitti maksusta ja lapsen valokuvat lähetetään kirjepostina suoraan kummille.

Lasku kummimaksusta lähetetään pääsääntöisesti sähköpostina.

 

 

Toiminta tarkastetaan

 

Suomen kummilapsityöryhmä tekee vuosittain omalla kustannuksellaan tarkastusmatkan Sri Lankaan. Matkan aikana tarkastetaan kaikkien klubien kummilapsitilit ja maksutapahtumat ja vastaanotetaan kummeille lähetettävät kuitit.

 

Matkan aikana klubien järjestämissä lastenjuhlissa tavataan lähes kaikki kummilapset. Juhlissa on lasten valmistamaa ohjelmaa, heidät haastatellaan yksitellen ja he luovuttavat vuosiraporttinsa ja mahdollisen kirjelähetyksen kummilleen.  Lapset valokuvataan ja heille annetaan koulutarvikkeita sisältävä lahjakassi.

 

 

Lähde tapaamaan kummilastasi

 

Vuosi vuodelta yhä useammat kummit ovat tehneet matkan Sri Lankaan tapaamaan omaa kummilastaan. Vierailu kummilapsen kotona antaa parhaan kuvan olosuhteiden erilaisuudesta. Nämä tapaamiset ovat molemmille osapuolille ikimuistoinen elämys

 

 

 

 29.12.2017
Päivitetty 29.12.2017
Kuka voi ryhtyä kummiksi?


Kummina voi toimia yksityinen henkilö tai porukka riippumatta siitä, onko Lions-klubin jäsen vai ei. Kummeina toimii yksityisiä henkilöitä, Lions-klubeja, yksityisperheitä sekä harrastus- ja työpo...
15.12.2017
Päivitetty 15.12.2017Eero ja Kaija Arvo
Ahvenruohontie 10 49400 Hamina
040 5510844, 0400 692634


Jarmo Marttila
Kuusisenkatu 5 A 20 48100 Kotka...
15.12.2017

Päivitetty 15.12.2017TIEDOTTEET KUMMEILLE
Henkilökohtaiset tiedotteet, raportti, kuitti maksusta ja lapsen valokuvat lähetetään kirjepostina suoraan kummille.
Lasku kummimaksusta lähetetään pääsääntöisesti sähköpostina.


KUMMIN OSOITETIE...
11.1.2018
Päivitetty 11.1.2018


Näiltä sivuilta löydät yleistietoa koulunkäynnistä ja opiskelusta Sri Lankassa.

Nykyisin Sri Lankassa on tarjolla myös monipuolisesti ja monentasoista ammatillista koulutusta ja kurssitusta, johon kummilapsi voi hakeutua tilanteen mukaan O/L- ja/tai A/L-tutkint...
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500

Yhteystiedot