Sri Lanka

Kuva: Heikki Hemmilä 11/2017Kansainvälinen presidentti Gudrun Yngvadottir ja miehensä Dr. Jon Bjarni Thorsteinsson Oulun vuosikokouksessa 8.6.2018.Kummilapset Sri Lankassa –koulutusohjelma on jatkunut keskeytyksettä jo reilut 30 vuotta. Suomalaisten kummien avulla jo yli 2 500 lasta ja nuorta ovat saaneet paremmat mahdollisuudet käydä koulua ja opiskella. Tällä hetkellä ohjelmassa on noin 1 000 koulua käyvää lasta ja noin 100 yliopisto-opiskelijaa.

Kummilapset Sri Lankassa -sivuilta löydät perustietoa ja ajankohtaisia asioita kummilapsiohjelmasta kuten myös kummitoimikunnan yhteystiedot.

Suomalaisten lionsklubien yhteistyötä srilankalaisten lionien kanssa tukee kolme eri työryhmää, joista Sri Lankan Lions -ystävät tukee suomalaisten rakentamaa silmäsairaalaa ja siellä  tapahtuvia vähävaraisten ihmisten näön palauttamiseksi tehtäviä ilmaisleikkauksia.

Silmäsairaalan rakennus- ja käynnistysvaiheessa työryhmä tuki klinikan aikaansaamista ohjaamalla Suomesta kerättyjä varoja hankkeen käyttöön. Suuri hanke oli myös sairaalan alakerran rakentaminen. Laajennus valmistui keväällä 2018.

Lue uusimmat uutiset Sri Lankan lionsystävien blogipalstalta tästä: