Sri Lanka

Suomalaisten rakentama silmäsairaala Sri Lankan Ratnapurassa. Kuva Matti Paavola, helmikuu 2019
Kansainvälinen presidentti Gudrun Yngvadottir ja miehensä Dr. Jon Bjarni Thorsteinsson tutustumassa kummilapsiohjelmaan Oulun vuosikokouksessa 8.6.2018.
Sri Lanka on ollut suomalaisten leijonien avustuskohteena jo yli 30 vuoden ajan. Suomalaiset leijonat ovat tukeneet srilankalaisten köyhien nuorten kouluttautumista kummilapsiohjelman avulla, rakennuttaneet modernin silmäsairaalan köyhien ihmisten silmäleikkauksia varten, tukeneet ammattikoulun rakentamista, lähettäneet kymmeniä tuhansia pareja silmälaseja ja paljon muuta. Kaiken tämän ansiosta suomalaiset leijonat ovat hyvin korkeasti arvostettuja Sri Lankassa.

Kummilapset Sri Lankassa –koulutusohjelma on jatkunut keskeytyksettä jo reilut 30 vuotta. Suomalaisten kummien avulla jo yli 2 500 lasta ja nuorta ovat saaneet paremmat mahdollisuudet käydä koulua ja opiskella. Tällä hetkellä ohjelmassa on noin 1 000 koulua käyvää lasta ja noin 100 yliopisto-opiskelijaa.

Kummilapset Sri Lankassa -sivuilta löydät perustietoa ja ajankohtaisia asioita kummilapsiohjelmasta kuten myös kummitoimikunnan yhteystiedot.

Silmäsairaala "Nethsetha" Ratnapurassa

Vähävaraisia srilankalaisia Ratnapuran silmäsairaalassa saamassa infoa silmäleikkauksista, joita heille pian tehdään. Kuva Matti Paavola.Suomalaisten lionsklubien yhteistyötä srilankalaisten lionien kanssa tukee kolme eri työryhmää, joista Sri Lankan Lions-ystävät tukee mm. suomalaisten rakentamaa silmäsairaalaa ja siellä  tapahtuvia vähävaraisten ihmisten näön palauttamiseksi tehtäviä ilmaisleikkauksia.

Silmäsairaalan rakennus- ja käynnistysvaiheessa työryhmä tuki klinikan aikaansaamista ohjaamalla Suomesta kerättyjä varoja hankkeen käyttöön. Suuri hanke oli myös sairaalan alakerran jatkorakentaminen. Laajennus valmistui lopullisesti 2019.

Lue uusimmat uutiset Sri Lankan Lionsystävien blogipalstalta tästä: