Pohjolan lionit koolla Norrtäljessä

Vietimme Pohjoismaiden leijonien yhteistä kokousviikonloppua Ruotsin Norrtäljessä 19.‒20.1.2018. Suomella oli paikalla edustava 18 hengen joukkue.

Pohjoismaisen yhteistyöneuvoston NSR:n kokouksessa oli paikalla lähes 200 henkilöä. 

 

Kokouskustannuksiin oli kiinnitetty erityistä huomiota ja kustannukset olivat todella kohtuulliset. Kokousta mainostettiinkin kovasti juuri edullisuutensa takia. Viesti oli mennyt hyvin perille. Kokousosanottajia olikin poikkeuksellisen suuri määrä.

 

”NSR-kokoukset pidetään vuorojärjestyksessä eri Pohjoismaissa.”

 

Ensimmäinen seminaariosuus oli hyvin puhutteleva. Saimme kuulla Norjan ja Ruotsin lionien palvelutoiminnasta Syyrian pakolaisten auttamiseksi Turkissa ja Libanonissa.

 

Toinen seminaariosuus käsitteli Maailmanlaajuista toimintaryhmää (GAT). Näistä meille luennoivat pohjoismaiset aluejohtajat PCC:t Hilde Straumsheim ja Mattias Öberg sekä GMT Antti Forsell.

 

Kuulimme myös mediaexpertti Sanjeev Ahujan mielenkiintoisen luennon. Päällimmäiseksi jäi mieleen, kuinka valtavaa on tänä päivänä sosiaalisen median käyttö eri muodoissaan: joka minuutti maailmassa twiitataan 350 000 kertaa, päivitetään Facebookia yli 700 000 kertaa ja tehdään 2,5 miljoonaa Google-hakua.

 

Kokouksen päätöksistä voidaan mainita, että hyväksyimme viime kauden tilit ja NSR-budjetin tulevaa Las Vegasin vuosikokousta varten. Pohjoismaat yhdessä tekivät aloitteen, että emme tee nuorisovaihtosopimuksia sellaisten maiden kanssa, jotka sallivat alkoholin käytön nuorisoleirillään.

 

Toinen aloite suositteli, että Lions-kokouksissa varsinaisten rukousten sijaan käsitellään Lions-etiikkaa. Norjasta oli lisäksi ympäristöaloite, joka koski muoviroskan keräämistä pois luonnosta. Päätimme myös perustaa pohjoismaisen aktiviteettipankin. Aloitteet kirvoittivat vilkkaan keskustelun, jonka jälkeen ne hyväksyttiin.

 

Me suomalaiset pidimme tilaisuutta onnistuneena. Viikonlopun anti oli oikeassa suhteessa Lions-asiaa, yhteisiä aktiviteetteja, keskusteluja ja verkostoitumista.


Teksti: Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Erkki Honkala

 

Lue lisää NSR:n toiminnasta LION-lehden numeron 6/17 puheenjohtajan palstalta.


Lue lisää kokouksesta LION-lehden numerosta 1/18. 

 

Kuva: Heikki Hemmilä


Päivitetty 5.2.2018Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot