Orkester Nordenin uudet nettisivut avattu

Käy osoitteessa tutustumassa Orkester Nordenin uusia nettisivuihin. Kotisivuilta löydät muun muassa tulevan kesän konserttikiertueen ohjelman ja aikataulun. Orkester Nordenin kesän konsertteja kannattaa tulla kuuntelemaan vaikka koko klubin voimin.

Orkester Nordenin tämän vuoden soittajahakuun tuli yhteensä 160 hakemusta ja hakijoista 120 jätti videokoesoittomateriaalia kouluttajien arvioitavaksi. Tässä joukosta valikoitui 73 muusikkoa tämän kesän kokoonpanoon.

Orkesteri kokoontuu Lahdessa 29.7.–7.8.2019 kymmenen päivää kestävälle leirille. Leirin päätteeksi orkesteri lähtee viiden päivän kiertueelle. Leirin järjestelyistä vastaa Lahden kulttuuripalvelut neljän tuottajan ja tuottajaharjoittelijan voimin.

Orkesterin Nordenilla on ilo järjestää kiertueensa ensimmäinen konsertti torstaina 8.8. Lappeenranta-salissa, Lappeenrannassa. Paikallinen LC Lappeenranta/Rakuuna on ottanut tapahtuman hienosti hoitaakseen ja myy lippuja konserttiin. Lahden Sibeliustalossa perjantaina 9.8. järjestettävän konsertin toteuttaa C-piiri yhdessä LC Lahti/Ankkureiden kanssa.

Näihin molempiin konsertteihin on lipunmyynti siis jo käynnissä. Lippuja voi ostaa osoitteesta tai paikallisilta lionsklubilaisilta. Pääsylippujen tuotto menee orkesterin toimintaan kattamaan aiheutuneita kuluja sekä klubien itsensä valitsemiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Kiertueen muut konsertit järjestetään sunnuntaina 11.8. kulttuuri- ja kongressikeskus Alandicassa Maarianhaminassa ja maanantaina 12.8. Kaarlin kirkossa Tallinnassa. Maarianhaminan konsertti järjestetään yhteistyössä kaikkien paikallisten klubien kesken. Tallinnan konsertin päävastuu on lähinnä Orkester Norden -organisaatiolla, yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Konserttien ohjelmassa kuullaan islantilaissäveltäjä Anna Thorvaldsdottirin Dreaming, Johannes Brahmsin Traaginen alkusoitto, Dmitri Šostakovitšin sinfonia nro 5 (Lappeenranta ja Lahti) ja Jean Sibeliuksen Lemminkäinen (Maarianhamina ja Tallinna).

Orkesteria johtaa Eva Ollikainen.

Lue lisää Orkester Nordenin kuulumisia LION-lehdestä, joka ilmestyy 30.5.2019

Kuva: Rene Jeppesen