Nuorisovaihdon uusi kausi käynnistyy

Lions-kautemme 2018-2019 on käynnistynyt. Samoin vähitellen käynnistyy kausi myös nuorisovaihdon osalta. Europe forum oli lokakuun lopulla  Skopjessa FYR Makedoniassa. Siellä pohdimme nuorisovaihdon ajankohtaisia asioita. Erityisesti ajatustenvaihtoa käytiin tietoturvallisuudesta ja tietojen käsittelystä. Nuorisovaihdossahan käsitellään henkilökohtaisia tietoja nuorten osalta.

EF:ssä tehtiin suurin osa ensi kesän 2019 vaihtosopimuksista, miten paljon lähetämme nuoria sopimuskohteisiin, ja miten paljon sieltä saapuu vastaavasti nuoria Suomeen. Vaihtotaseemme on jonkin verran positiivinen; eli meiltä lähtee hieman enemmän nuoria vaihtoon kuin tänne saapuu.

Klubit aloittavat sopivien nuorten etsimisen vaihtoon. Se miten nuoria saadaan etsittyä; siihen on monella klubilla perinteiset keinot. Hyviksi todettuja keinoja ovat ”puskaradio” eli vaihdossa olleet kertovat esim. koulussa kokemuksiaan, lehti-ilmoittelu, ilmoitustaulut ja sähköiset ilmoituskanavat.

Hakulomakkeet ja piirien ohjeet löytyvät piirien suvuilta. Erityisesti on huomattava, että mitään muuta kuin piirinne sivuilta löytyvää hakulomaketta 2019 ei saa käyttää. Kun hakulomake on exel-pohjainen, ei siitä siirry tiedot oikein eteenpäin, jos käytetään vanhaa lomaketta.

Mikäli sinulle lähtevä nuori tai lähettävä klubi tulee mieleen kysymyksiä nuorisovaihdosta, ota rohkeasti yhteyttä piirisi nuorisovaihtojohtajaan tai allekirjoittajaan. Muistakaa mottomme ”We Serve”.

Onnistunutta nuorisovaihtokautta kaikille !

Ari Lindell
Director of Youth Camps and Exchange (YCED)
ari.lindell(at)lions.fi
+358 50 544 2979