Uutiskirje Kesäkuu 2018 vuosikokouspäätökset

Vuosikokousaineisto on kokonaisuudessaan ladattavissa Jäsenille alueen kohdasta Kokousmateriaaleja --> Vuosikokous 2018

1) Henkilövalintoja

Kokouksessa valittiin uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaudelle VCC Pirkko Vihavainen LC Juva/Luonteri ja varapuheenjohtajaksi IPDG Aarne Kivioja, LC Helsinki/Pakinkylä.

2) Lions-talon myynti

name="_Hlk516566822">Äänestyksessä Lions-talon myynnistä kuvernöörineuvosto sai valtuutuksen myydä ja hyväksyä kauppakirjan. Vuosikokous hyväksyi vastaehdotuksen mukaisesti esityksen, jonka mukaan myyntitulo pitää sijoittaa liiton pysyväisomaisuudeksi, josta liiton toiminnan rahoittamiseksi saa käyttää vain inflaation ylittävän osan.

3) Aloitteet

Alkuperäiset aloitteet löytyvät www.lions.fi/Jäsenille/Kokousmateriaaleja/Vuosikokous 2018.

Sääntöihin liittyvät aloitteet

LC Vaasa/Meren esitys Lions-piirin malliohjesääntöihin tehtävästä muutoksesta hylättiin.

LC Espoo/Keskuksen esitys Suomen Lions-liiton toiminnan tarkastuksen vahvistamisesta esitetyssä muodossa hylättiin. Vuosikokous valtuutti kuvernöörineuvoston selvittämään asiaa edelleen ja tekemään päätösesityksen mahdollisine sääntömuutosesityksineen vuosikokoukselle 2019.

Jäsenyyteen liittyvät aloitteet

LC Helsinki/Vuosaaren esitys jäsenmäärän kehityksen kääntämisestä nousuun 2 euron projektirahalla per jäsen hylättiin.

LC Lapuan esitys Matalan kynnyksen lähestyminen Lioneja kampanjasta hylättiin.

Vuosikokousmaksuihin liittyvät aloitteet

LC Kalajoki/Kallattarien, LC Himangan ja LC Kalajoen esitys Lions-liiton vuosikokousmaksun korottamisesta hylättiin.

LC Kalajoki/Kallattarien, LC Himangan ja LC Kalajoen esitys vuosikokouksen päiväkävijöiden maksun periminen hyväksyttiin ja pannaan välittömästi täytäntöön.

Aktiviteettialoitteet

LC Littoisen esitys sydäniskureiden (defibrillaattoreiden) yhteishankinnasta kansallisella tasolla hylättiin. Samalla kuitenkin hyväksyttiin ponsi, jonka mukaan kaikki klubit kartoittaisivat alueellaan sydäniskureiden tarpeen.

LC Karinainen/Kyrön esitys varainhankinnasta nuorisotyölle ja Lions-arvoista luopumiselle hylättiin.

LC Lieksa/Korpi-Jaakon, LC Lieksan ja LC Lieksa/Brahean esitys Vastuu on meidän -kampanjan ja sen materiaalinen uudistamisesta nykyaikaisemmaksi ei tässä vaiheessa hyväksytty, mutta mahdollisuus opassovelluksen ja/tai peliin selvitetään kaudella 2018-2019.

LC Kuopio/Canthin esitys syrjäytyneiden ja syrjäytymisuhan alla olevien nuorten tukemisesta ja aktivoinnista muotoilun ja käsillä tekemisen keinoin hylättiin.

LC Kuopio/Canthin esitys toiminnan vaikuttavuuden tuomisesta esiin nuorten kautta hylättiin.

LC Lapuan esitys leijonat kantasoluhoitojen tukena ottamalla uudeksi avustamiskohteeksi kantasolurekisterin toiminnan vahvistamisen ja erityisesti tunnettavuuden lisäämisen hyväksyttiin.

LC Porvoo/Borgoensisin esitys kansainvälisen nuorisovaihdon ja Operation Friendshipin yhdistämisestä hylättiin. Aloitteen tehnyttä klubia kannustetaan olemaan yhteydessä piiriin 201Q1 aloitteen edistämiseksi maailmanlaajuisella tasolla.

Viestintää koskevat aloitteet

LC Helsinki/Pakinkylän esitys yksittäisen jäsenen mahdollisuudesta toiminnan kehittämiseen ja kritisointiin LION-lehdessä hyväksyttiin.

LC Lieksa/Korpi-Jaakon esitys digitaalisesta arkistoinnista hylättiin.

4) Jäsenmaksu

Jäsenmaksuun ei esitetä korotusta, jolloin Lions-liiton jäsenmaksut ovat 1.7.2018 alkaen samat kuin kaudella 2017–2018.