Oktober: Lionen firade i Lahtis

Det Godas Dag-festen och samtidigt Röda Fjäderns avslutningstillställning hölls 8.10. i Sibeliushuset i Lahtis. Evenemanget var en framgång då det fanns ca 500 deltagare på plats. Festen var mångsidig: från modeuppvisning, trollkonster och musik till intervju med olympiasegrare. Arrangörerna hade verkligen lyckats med ”dukningen”.

Festen var tudelad. Den första halvleken, för att använda mig av en fotbollsterm, var tillägnad Det Godas Dag. Då belönades årets välgörare 2017. Det var nu tredje gången som man valde välgörare. 2015 var det Marko Bjurström som valdes, följande år valdes sångaren-sångmakaren Juha Tapio. Till det här årets välgörare valdes Brother Christmas. Om du undrar över användningen av pseudonym beror detta på att personen inte vill få sitt namn ut i offentligheten utan han vill anonymt göra gott.

Om vi fortsätter med fotbollstermer var den andra halvleken en fest för och med Röda Fjädern 2017. Alla sju insamlingskompanjoner: Tukikummit, Barn och ungdomsstiftelsen, Stationens Barn, Ehyt, Scouterna, Synskadades förbund och Yeesi var inbjudna till festen.

Jag fick vara med och överlämna donationsbreven till våra kompanjoner. Sällan får man uppleva en så stor känsla av tacksamhet som mottagarna visade vid överlämningstillfället.

Festligheten kröntes av den senaste periodens internationella president och denna periods LCIF-ordförande Bob Corlew. Han tackade alla finländska lion och klubbar för den fantastiska Röda Fjädern-aktiviteten.

Då tillställningen var över fylldes mitt sinne av stolthet: Nog duger det att vara finländare i det hundraåriga Finland.

Jag tackar alla Finlands lion för ert arbete för att genomföra en lyckad Röda Fjädern-insamling. Målet för vår insamling var de unga. Varje klubb får som återbäring 25 % av den summa som de samlat in. Summan kan klubbarna använda på ett sätt som de anser att bäst stöder de unga.

Erkki Honkala

Ordförande för Finlands Lionsförbund