Nyhetsbrev Juli - trevlig sommar

Bästa lion

Jag kom nyligen hem från en intressant och känslosam resa. Vi var på besök på min svärmors födelseort, Lumivaara. Här precis ägde inte några krigshandlingar rum och därför fanns huset kvar fastän i ganska dåligt skick. Ändå sådant att vi kunde övernatta där. Huset används nu som semesterbostad och det ryska värdfolket tog verkligen hjärtligt emot oss. Vi fick vara som hemma. Vi vanliga människor, såväl i Finland som i Ryssland, kan sinsemellan vara goda vänner trots att vi inte alla saker är av samma åsikt.

Detta gäller även i vår lionsorganisation. Vi kan och får vara av olika åsikt då det gäller våra ärenden. Men då beslutet är fattat, går vi alla i samma riktning. Även under den här perioden har lionsresan varit intressant och tankeväckande. I det här sammanhanget tackar jag speciellt uleåborglionen. Ni hade för oss arrangerat ett fint årsmöte. Jag vet inte var annorstädes eller i vilken befattning som jag skulle ha träffat en så stor och vänlig grupp av serviceinriktade lion.

Jag tackar er alla för den vänlighet som jag och min hustru har fått uppleva. Det är t.ex. så här i efterskott trevligt att komma ihåg besöket i H-distriktet och den överraskning som jag fick erfara mitt i dansandet vid kvällsfesten då distriktsguvernören Esa Ruuskanen kallade upp mig på estraden. Presentationen löd: som följande sjunger Finlands Lionsförbunds ordförande Unto Mononens tango ”Tähdet meren yllä”. Det var en erfarenhet som hette duga!

Bästa lion. Jag kan inte helt i ord kläda det som jag upplevt, men den period som nu går mot sitt slut kommer att kvarstå som ett av de mest bestående minnen i mina erfarenhetsannaler.

Vänner, det har varit ett privilegium att tjäna!

Erkki Honkala

Ordförande 2017-2018

Ett hjärtligt tack

Ett hjärtligt tack till hela lejonfamiljen för förtroendet! Uppdraget, som räcker ett år och börjar den första dagen i juli, upplever jag som intressant och även som krävande. Tillsammans med distriktsguvernörerna, styrelsen samt förbundskansliets personal tjänar jag klubbarna och medlemskåren så bra som jag bara kan. Med fötterna på jorden och med ett varmt hjärta.

Kom även Du med för att hjälpa våra medmänniskor som behöver hjälp och för att skapa en god framtid för de generationer som kommer efter oss. Bjud modigt in nya personer i vår verksamhet. Min dröm är att vi i slutet av perioden alla tillsammans kan fira att sökning har varit på gång och gett resultat. Och att våra klubbar mår bra, där det är gott att vara och där det är trevligt för nya medlemmar att ansluta sig.

Vi har mycket att göra. Och våra gärningar har verkligen betydelse! I hemlandet och ute i världen.

Vi Hjälper – Med Hjärtat!

Pirkko Vihavainen

Ordförande 2018-2019

Medlemskampanjen

perioden 2018-2019

Man har utvecklat Lionsorganisationens organisation utgående från tanken att någon dag i framtiden kan antingen en lion- eller leomedlem svara för världens alla behov och att vi kunde nå målet att hjälpa 200 miljoner människor varje år.

För att förverkliga målen även i Finland är den kommande perioden ett utmärkt tillfälle att låta förändringens vindar ta tag i både medlemsrekrytering, ledarskap och hjälpverksamhet. Lionsförbundet inleder en effektiverad kampanj för medlemsrekrytering och utveckling av klubbverksamheten med ”Sökning på gång” – informationsflödet. Förbundet och distrikten kommer att stöda klubbarna bl.a. med kampanjmaterial, förankring och aktiv information.

Målet är att få nya handpar i hjälparbetet, att få klubbarna att lägga vikt vid utvecklingen av klubbverksamheten och att söka efter kompanjonskap. Klubbprodukten bör man få i sådant skick att vi är ”eftertraktansvärda”!

Harri Hirvelä

Medlemsledare

Korrigering:

ANMÄLAN TILL GR-VECKOSLUTET 24 – 26.8.2018

Avvikande från vad som nämndes i LION-tidningens notis görs rumsreserveringarna direkt till Sokos Hotel Vaakuna senast 7.7.2018, kod BKUV180824, tfn 029 123 9601 eller e-mail .

Prisen på rummen inkl. riklig frukostbuffé är för en persons rum/89 euro/dygn och för två personers rum 99 euro/dygn och de är i kraft till 7.7.2018.

YTTERLIGARE INFORMATION

Lion Leila Toikka, tfn 050 533 5564 eller