Lue niin tiedät, uutiskirje/ 5 2018

Hyvät lionit

Pohdimme  viime sunnuntain (6.5.) jäsenseminaarissa Seinäjoella lionismin tulevaisuutta.

Seminaarissa esitelty pro gradu -tutkimus valotti vapaaehtoistoimintaan sitoutumisen odotuksia.

Mielenkiintoista oli todeta, että mielekkääksi koettu toiminta järjestössä koostui omalla paikkakunnalla toimimisesta järjestämällä tapahtumia ja aktiviteettja.

Tärkeänä tuli esiin nuorisovaihdossa  työskentely ja kansainvälisyys. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen nousivat myös keskeisiksi odotuksiksi.

Vapaaehtoistoiminta seuraa tänä päivänä työelämän trendejä; välttämättä enää ei sitouduta toimintaan vuosiksi. Mielekkääseen projektimuotoiseen toimintaan uuden jäsenen voi olla helpompi tulla kuin suoraan sitoutua määräämättömäksi ajaksi.

… haku päällä … !?

Erkki Honkala