Brother Christmas Vuoden valtakunnallinen Hyväntekijä

Vuoden Valtakunnallinen Hyväntekijä Brother Christmas.

Suomen Lions-liitto nimesi vuoden valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2017  Brother Christmasin.  Lionien Vuoden Hyväntekijäksi lionsaktiivien joukosta valittiin lion Esa Piippo.

Brother Christmasin tunnustuksen perusteina on, että hän tekee pyyteetöntä hyväntekeväisyystyötä ja on osoittanut, että kuka vain voi auttaa ja tehdä hyvää muiden eteen.

‒ Olen erittäin otettu tästä kunniasta, mistä suuri kiitos kuuluu kaikille yksityisille ihmisille, yrityksille ja säätiöille, jotka ovat olleet mukana auttamassa Brother Christmas ry:n kautta. Lions-järjestön upea toiminta on minulle tuttua ja olen käynytkin kertomassa omasta toiminnastani lionsklubien kokouksissa.

Brother Christmas ei halua oikeaa nimeään julkisuuteen, sillä hän ei halua ottaa avustustoiminnasta itselleen kunniaa. Auttaminen kun tapahtuu usein useiden vapaaehtoisten ihmisten avustuksella.

Lionien Vuoden Hyväntekijä on Esa Piippo LC Mouhijärveltä.

Esa Piipon aloitteesta on Sastamalan Mouhijärvellä toteutettu MouhiFG-frisbeegolfrataprojekti. Piipon henkilökohtainen panos monisatatuntisine talkoineen oli ratkaiseva projektin käynnistymiselle ja onnistumiselle. Hän sai koko seutukunnan innostumaan radan rakentamisesta, mikä merkitsi uudenlaisen yhdessä tekemisen ja liikuntakulttuurin rantautumista seutukunnalle.

Piipon johdolla järjestettiin muun muassa ”maailman suurimmat talkoot”, jossa kaikki Mouhijärven koululaiset osallistuivat uuden liikuntapaikan rakentamiseen. Hankkeessa kertyi tuhansia talkootunteja.

Hanke on tuonut lionstoiminnalle tunnettuutta, näkyvyyttä ja uutta intoa paikalliseen lionstyöhön.

Valinnat julkistettiin 8.10. Hyvän Päivän -juhlassa Lahden Sibeliustalossa.

Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja mahdollisuuksiin lisätä yhteistä hyvinvointia.