Lokakuu: Lionit Lahdessa

Hyvän päivän juhla ja samalla Punaisen Sulan päätöstilaisuus pidettiin Lahden Sibeliustalolla 8.10. Tilaisuus oli menestys, sillä osallistujia oli noin 500 henkeä. Juhla oli monipuolinen: muotinäytöksestä taikatemppujen ja musiikin avulla olympiavoittajien haastatteluun. Järjestäjät olivat todella onnistuneet ”kattauksessa.”

Juhla oli jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen puoliaika, jalkapallotermiä käyttääkseni, oli omistettu Hyvän Päivälle. Siinä palkittiin vuoden 2017 hyväntekijä. Tämä oli kolmas kerta, kun valinta tehtiin. Vuoden 2015 hyväntekijä oli Marko Bjurström, seuraavana vuonna hyväntekijäksi valittiin laulaja-lauluntekijä Juha Tapio. Tämän vuoden hyväntekijäksi valittiin Brother Christmas. Jos ihmettelet salanimen käyttöä, niin palkittu henkilö ei halua nimeään julkisuuteen, vaan hän tahtoo tehdä hyvää nimettömänä.

Jos jatkamme jalkapallotermein, niin toinen puoliaika oli Punaisen Sulka 2017:n juhlaa. Kaikki seitsemän keräyskumppaniamme: Tukikummit, Lasten ja nuorten säätiö, Ehyt, Partio, Aseman Lapset, Näkövammaisten liitto ja Yeesi, oli kutsuttu juhlaan.

Sain olla luovuttamassa kumppaneillemme osoitettuja lahjakirjoja. Harvoin voi kokea yhtä suurta kiitollisuuden tunteen osoitusta kuin lahjoitustilaisuudessa saajien taholta sain kokea.

Juhlatilaisuuden kruunasi viime kauden kansainvälinen presidentti ja tämän kauden LCIF-puheenjohtaja Bob Corlew. Hän kiitti kaikkia suomalaisia lioneita ja klubeja mahtavasta Punainen sulka –aktiviteetista.

Kun tilaisuus päättyi, mieleni täytti ylpeys: Kyllä kelpaa olla suomalainen 100-vuotiaassa Suomessa.

Kiitän kaikkia Suomen lioneita työstänne Punainen sulka –keräyksen onnistumiseksi. Keräyksemme kohde oli nuoret. Jokainen klubi saa keräämästään summasta 25 %:n palautuksen, jonka klubit voivat käyttää parhaaksi katsomaansa kohteeseen nuorten hyväksi.

Erkki Honkala

Suomen Lions-liiton puheenjohtaja