Årsmötet i Uleaborg - och andra nyheter/februari 2018

Bästa lion

Vi närmar oss med god fart slutet på verksamhetsperioden. Det betyder att årsmötet i Uleåborg börjar vänta på oss. Du har väl lagt märke till att årsmötessidorna redan har öppnats på adressen . Länken för anmälning öppnas 26.2.

Ni känner ju till vad det sägs om den arla hönan; det är ju den som tar masken. Man kan redan beställa hotellrum. Då du är tidigt ute, kan du välja det hotell du önskar.

Samla ihop ett stort gäng från klubben och kom med. Europas största lionsmöte är värt att uppleva.

Vi ses i Uleåborg!

Erkki Honkala, ordförande

P.S. Notera i din kalender: 6.5. hålls i Seinäjoki ett vårseminarium ämnad för alla lion. Där tar man upp bl.a. medlemsutvecklingen och andra aktuella ärenden. D.S.

I juni ”ölövinä” i Uleåborg

- anmälningstiden börjar
måndag 26.2.2018

Finlands Lionsförbunds 65:e årsmöte arrangeras i Uleåborg 8 – 10.6. Årsmötets motto är ”ölövinä” i Uleåborg. Enligt dialektordboken betyder ”ölövi” ungefär att ”vara som om ingenting hänt”. Med det roliga uttrycket försöker man få till stånd en atmosfär där man undviker att i onödan ”göra sig viktig”.

– Huvudkommittén med hjälptrupper ansvarar för att man i Uleåborg får till stånd ett bra och minnesrikt lionsevenemang till vilket vi väntar över 2000 mötesdeltagare inberäknat de internationella gästerna. Åt mötesdeltagarna vill man erbjuda det bästa och det garanterar de hundratal lokala lion som deltar i talkoarbetet, berättar huvudkommitténs ordförande Jouko Lampinen.

Oulu-hallen är platsen för såväl årsmötet som kvällstillställningarna fredag och lördag. Från Oulu-hallen är det under två kilometer till alla hotell som ansvarar för mötesgästernas logi. Man ordnar transport från hotellen till Oulu-hallen och tillbaks.

Då det gäller matserveringen satsar vi på den nordösterbottniska matkulturen. Vi beaktar även olika matallergier, berättar Lampinen. Det är viktigt att komma ihåg att berätta om allergier i samband med anmälningen, påminner Lampinen.

Norra Skandinaviens huvudstad är ett utmärkt mål för resande i alla åldrar. Arrangörerna har även gjort det lättare för de lion som reser med små barn att delta i årsmötet då det i Oulu-hallen finns en barnparkering under årsmötet. Om barnparkeringen berättade man i LION-tidningens nummer 6/2017. Anmälningarna börjar måndag 26.2.2018. I samband med anmälningen kan man reservera plats bl.a. i barnparkeringen och beställa Torgpolisstatyn samt andra årsmötesminnen.

I ärenden som gäller anmälningar kan man ta kontakt med e-post, adressen .

I andra ärenden kan du ta kantakt via .

Det lönar sig även att följa med årsmötets www-sidor på adressen

Där hittar du anmälningen till årsmötet, information om programmet, logi och sevärdheter samt

huvudkommitténs kontaktuppgifter. Via bloggtexterna kan man även följa med hur arrangemangen framskrider.

På Facebook-sidan  hittar du information om mötet och där kan du även diskutera och kommentera.

Välkomna alla lion till Uleåborg om fyra månader. Låt oss göra årsmötesveckoslutet till en oförglömlig upplevelse.

IhaNaiset till Kides

LC-Kitee Keisarinna önskar kvinnliga lion 19–20.5 välkomna till det glada östra Finland för att tillsammans njuta av samvaro, naturen och den karelska gästvänligheten.

På programmet står bl.a. besök på Niirala gränsövergångsställe samt riksgränsen inom Kaustjärvi-området där det ingår en kortare gränspatrullering. En lätt färdkost intas ute i det fria. En gemensam middag med program ordnas på Kiteenhovi.

På söndagen står ett besök i Marimekkos butik och i hembygdsmuseet i Kides. Programmet börjar på lördagen kl. 13 och slutar på söndagen kl. 12.

Priset med logi 100 €/pers. i 2-3 personers rum på hotell Kiteenhovi. Utan logi 60 €. I priset ingår lokala transporter, guidning, logi och mat.

Betalning till konto LC Kitee Keisarinna FI68 5153 0420 1350 75
i meddelandefältet IhaNaiset 2018 och deltagarens namn.

Anmälning senast 30.4. Kiteenhovi

tel. 040 171 5110
e-post:

Ytterligare information:

LC Kitee Keisarinna Sanna Sorvi
tel. 0405136462

Tag med dig utrustning som lämpar sig för utevistelse och massor med gott humör!

LionsForum i mars

VÄLKOMMEN till Finlands Lionsförbunds första svenskspråkiga LionsForum 24.3. i Tammerfors. Forumets målgrupp är i första hand medlemmarna i svenskspråkiga klubbar. Även finskspråkiga lion är välkomna och kan vid forumet använda finska men forumets arbetsspråk kommer att vara svenska.

Ett noggrannare program och anmälningsdirektiv hittar du på förbundets hemsida.

Ändringar i förbundets personal

Ändringar sker gällande personalen vid Finlands Lionsförbunds kansli då Lions Quest-utbildningssekreteraren Jenna Härmä går på moderskapsledighet 9.3.2018. Hennes vikarie är FM Mari Koivisto som inleder sitt arbete 1.3.2018.