Ulla Lundmark

LC Vantaa/Helsinge
k. 26.10.2017

 

Rehtori, kouluttaja, yrittäjä Ulla Lundmark (aik. Paju ja Savolainen) kuoli 26.10.2017 sairastettuaan vaikean sairauden.

 

Ulla Paju oli ensimmäinen suomalainen Lions Quest -kouluttaja. Vuonna 1991 hän toimi kouluttajana ruotsalaisen pääkouluttajan ohella Vammalassa järjestetyssä kasvattajien 1. suomenkielisessä perehdyttämiskoulutuksessa. Lions Quest -ohjelma teki meihin kurssilaisiin lähtemättömän vaikutuksen eikä vähiten innostavan, ammattitaitoisen, säkenöivän kouluttaja Ulla Pajun vuoksi. Saimme kiistattoman ja hyvin myönteisen kokemuksen ohjelman sopivuudesta kasvattajan ja opettajan työhömme. Useat silloin kolmipäiväisen kurssiin osallistujista toimivat myöhemmin merkittävissä asemissa ohjelman levittäjinä, kehittäjinä ja täydennyskouluttajina.

 

Piirin ja Lions-liiton Quest-toimikunnan puheenjohtajana sain kaikkiaan vuosikymmenen verran seurata läheltä Ullan taidokasta, innostavaa ja määrätietoista työskentelyä niin kasvattajien kouluttamisessa kuin ohjelman ja materiaalien kehittämisessä.  Hän käänsi ohjelmat suomeksi ja muokkasi ne kulttuuriimme sopiviksi. Aineistoista tuli hänen toimestaan alkuperäisiä huomattavasti käyttökelpoisempia. Kurssien lisäännyttyä hän koulutti tinkimättömällä mutta oikeudenmukaisella tavalla uusia taitavia kouluttajia Suomeen. Ullan merkitys Lions Quest -ohjelmien voittokulkuun ja laajaan suosioon Suomessa on kiistaton.

Lions Quest teki alusta asti monenlaista yhteistyötä eri järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. Ulla kävi lukuisissa seminaareissa ja erilaisilla foorumeilla esittelemässä ohjelmaa. Yhteistyö oli kiinteää mm. kasvatus-, sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa.

 

Ulla oli tinkimätön ja miellyttävä yhteistyökumppani ja Quest-kouluttajien kouluttaja. Hän nautti suurta arvostusta myös kansainvälisesti Lions Quest -ohjelmien pääkouluttajana, materiaalien tuottajana ja pidettynä asiantuntijana. Ulla liittyi 1977-78 kaudella LC Vantaa/Helsinge klubiin.

 

Entisten ja nykyisten Quest-toimijoiden puolesta syvä osanottomme läheisille.

 

PDG Reijo OksanenSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500

Yhteystiedot