Toivo Linna

LC Hausjärvi
s. 3.1.1923 Antrea
k 14.2.2017 Hämeenlinna

 

LC Hausjärven perustajajäsen,klubimme kunniajäsen, Melvin Jones jäsen, pankinjohtaja Toivo Linna kuoli lyhyen sairauden uuvuttamana Hämeenlinnassa 14.02.2017. Hän oli syntynyt 3.1.1923 Antreassa Kekinniemen kylässä. Vanhemmilla oli maatila jossa hän jo nuorena poikana osallistui tilan maataloustöihin. Sodan jälkeen uusi koti perustettiin Janakkalaan.

 

Kun juuret olivat maatilalla, lähti Toivo opiskelemaan maataloutta arvostettuun Mustialan Maamiesopistoon. josta hän valmistui maatalousteknikoksi. Ensimmäinen työpaikka oli Salaojayhdistys, jonka palveluksessa hän suunnitteli peltojen salaojituksia. Vuonna 1960 hänet kutsuttiin Hausjärven Säästöpankin toimitusjohtajaksi jota tehtävää hän hoiti 31 vuotta aina eläkkeelle siirtymiseen saakka.

 

Toivon leijonaura kesti 52 vuotta. Yhdessä lady Sylvin kanssa hän oli klubitoimintamme kantava voima. Idearikkaina ja sanavalmiina he olivat kumpikin aina eturintamassa klubin eri tilaisuuksissa ,talkoissa ,juhlissa ja matkoilla.

 

Toivon harrastuksiin kuului kroketti,tennis ja golf. Nuoruusvuosinaan krokettia pelattiin kotipihalla Antreassa kymmenen sisarusparven keskuudessa.Veljessarjan vanhimpana Toivo johti joukkojaan. Jopa krokettimailat ja pallot valmistettiin itse kotona. Pankinjohtajakautenaan hän huolehti kunnostaan pelaamalla tennistä ja eläkkeelle päästyään siirtyi hän golffiin jota hän pelasi vielä 93 vuotiaana.

 

Toivo siunattiin haudan lepoon Janakkalan kirkossa 25.3.2017.

Toivoa kaipaamaan jäivät lapset Jaana,Jukka ja Antti perheineen. Sukulaiset sekä laaja ystävien ja klubiveljien joukko.

 

LC HausjärviSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500

Yhteystiedot