Pekka Ahti Kalervo Alanen

LC Lappajärvi

s 14.7.1945
k 22.8.2017

 

Taistelija on poissa.

 

Veljemme Pekka menehtyi käytyään pitkään kestäneen, uuvuttavan kamppailun, vakavaa sairautta vastaan.

 

Paitsi perhettään, vaimoa, lapsia ja lasten lapsia rakastava ja arvostava perheen pää, Pekka oli koko ikänsä yrittäjä ja urheilija koko olemuksellaan, antaumuksella.

 

Pekka oli ennen kaikkea painija. Hän oli Lappajärven ensimmäinen olympiatason urheilija ja edusti vapaapainissa Suomea Tokion olympialaisissa vuonna 1964 ja Meksikossa 1968. Euroopan mestaruuskisoihin Pekka osallistui vuosina 1966, 1967 ja 1968. Pohjoismaiden mestaruuden hän saavutti 1976. Lisäksi Pekka voitti urallaan 7 Suomen mestaruutta.

Lappajärveläiset muistavat Pekka Alasen ennen kaikkea Alasen Kukkakaupan yrittäjänä ja omistajana. Kukkakauppa, Pekka ja vaimonsa Marketta kuuluivat lappajärveläisten arkeen ja juhlaan, iloon ja suruun, itsestään selvänä asiana. Miten monet rippilapset, ylioppilaat, merkkipäiviään viettävät ja suruaan surevat omaiset saivatkaan lämpimän, osaaottavan ja ystävällisen palvelun Alasen Kukkakaupasta? Monet. Nyt oli Pekan vuoro.

 

Lions club Lappajärven jäseneksi Pekka liittyi 1984 ja hänen presidenttikautensa ajoittui vuosituhannen vaihteeseen vuosille 1999 – 2000. Me Lions veljet muistamme Pekan aktiivisen, lämpimän olemuksen vielä pitkään omalla taipaleellamme. Pitkällisestä sairaudestaan huolimatta Pekka osallistui ahkerasti clubin kokouksiin ja toimintaan ja vastasi monista aktiviteeteista niiden avainhenkilönä. Pekan tilannehuumori oli monissa yhteisissä tilaisuuksissamme hykerryttävän osuvaa. Olemme menettäneet hyvän veljen ja hyvän ystävän. 

 

Olemme suruissamme.

Lappajärven Lions veljetSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500

Yhteystiedot