Kalle Pölönen

LC Kitee Ilmarinen
s. 10.1.1929
k. 10.2.2017

On ihmisiä, joiden elämäntyön luonnehtimiseen on helppo keksiä adjektiiveja. 10. helmikuuta 2017 kuolleen talousneuvos Kalle Pölösen kuvaamiseen sopivat hyvin sanat tarkka, tunnollinen, aktiivinen, auttavainen, suoraselkäinen, isänmaallinen ja rehellisyyttä korostava.

Elämäntyönsä Kalle Pölönen teki osuuspankkijärjestön palveluksessa.

Työuransa hän aloitti Pielisjärven Osuuskassan apulaisjohtajana, mistä siirtyi  Kiteen Osuuskassan, sittemmin Kiteen Seudun Osuuspankin toimitusjohtajaksi. Eläkkeelle hän jäi 1988.

Kalle Pölönen sai asiantuntemuksellaan ja avoimella suhtautumisellaan ihmisiin osakseen laajalti luottamista ja arvostusta. Lions-toimintakin oli hänen sydäntään lähellä. Hän oli LC Kitee Ilmarisen perustaja- ja Melvin Jones –jäsen toimien omaksi kokemassaan palvelutehtävässä aktiivisesti kuolemaansa asti.