Jukka Mäkilä

LC Oripää
s. 30.4.1940 Oripää
k. 19.2.2017

 

LC Oripään pitkäaikainen jäsen Jukka Mäkilä menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana 19.2.2017. Hän oli syntynyt Oripäässä 30.4.1940.

 

Elämäntyönsä maanviljelijänä Jukka teki synnyinkodissaan Koiviston tilalla Oripäässä. Jo nuorena hän otti vastuun tilan jatkamisesta. Puolisonsa Ailan kanssa tilan toimintaa kehitettiin voimakkaasti. Tilakokoa kasvattamalla ja erikoistumalla sikatalouteen tilan olemus muuttui vuosien varrella. Tuotantorakennuksia rakennettiin harva se vuosi ja kohosi siinä ohessa pihapiiriin myös uusi asuinrakennus. Varsinkin isännyyden alkuvuosina Jukka urakoi koneineen myös naapurien pelloilla. Auttaminen oli hänelle itsestään selvää. Kaikissa toimissa heijastui suunnitelmallisuus ja asioiden vieminen loppuun asti. Paneutuminen ulkoilmeeseen ja ympäristön siisteyteen oli myös luontaista.

 

Tila siirtyi noin kymmenen vuotta sitten sukupolvenvaihdoksena Jari pojan perheelle. Tilalla asuen Jukka oli puolisonsa Ailan kanssa edelleen innokkaasti auttamassa tilan töissä.

 

Oman yritystoiminnan lisäksi Jukalla oli useita vastuullisia luottamustoimia. Muun muassa kotikunnan Oripään Osuuspankissa hän toimi pitkään hallituksen puheenjohtajana.

 

Oripään Lions Clubin jäseneksi Jukka kutsuttiin v 1985. Klubin presidenttinä hän oli 89‒90.

 

Jukka oli aktiivinen osallistuja. Klubin joka toinen vuosi järjestämässä Okra-näyttelyssä hän oli aina innokkaasti mukana. Järjestelyryhmän toiminnassa Jukan vakaa ja harkitseva luonne palveli ansiokkaasti asioiden edistymistä. Vaikka sairaus oli jo ottamassa valtaa niin kesän 2016 näyttelyssä Jukka oli vielä mukana seuraamassa tapahtumia jokaisena näyttelypäivänä.

 

Jukkaa jäivät kaipaamaan Aila-puoliso, lapset Tiina ja Jari perheineen sekä laaja sukulaisten ja ystävien joukko.

 

Keijo NummelaSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500

Yhteystiedot