Erkki Suomaa

LC Parola
s. 29.5.1935 Tuulonen
k. 29.1.2017

 

LC Parolan viimeinen perustajäsen on poissa. 29.1.2017 tammikuinen lauantaiehtoo nukutti Erkki Suomaan ikiuneen. Erkki syntyi Tuulosessa 29.5.1935 maatalon poikana. Kohtalo ohjasi hänen kulkuaan Hattulan Ihalempeen, jonne he Seijansa kanssa perustivat perheen Lehijärven rantatilalle. Lehijärvi ja sen suojelu oli Erkin tärkeäksi kokema asia. Lehijärven suojeluyhdistys oli yksi monista toimeliaan agronomin harrastuksista.

 

Varsinaisen työuransa Erkki Suomaa teki Hämennlinnan Seudun Osuuspankin Parolan konttorissa pankinjohtajana. Vakaa ja harkitseva mies oli monessa kysytty. Niinpä politiikka sai taitavasta miehestä luotettavan vetäjän niin paikallisella kuin maakunnallisellakin tasolla. Erkki nautti kunnioitusta yli puoluerajojen. Seurakunta oli usein lukusilla Suomaalla.

 

Kotiseutu ja sen kehittäminen sai Erkki Suomaan ja muut LC Hattula-Tyrvännön perustajat liittymään leijonaperheeseen. Monet aktiviteetit hoitanut leijona jatkoi työtään Hattulan Joulu-lehden aktiivisena kirjoittajana nimimerkillä Entinen pikku poika. Nuoruuden muistot olivat kirkkaina Erkin muistissa ja kulttuurin seuranta jokapäiväistä.

 

Tietokilpailut toivat iloa ja melkoinen tietäjä Erkki olikin. Tallella oli lehdestä poimittu visailu seuraavaa leijonien vierailua odottamassa.

 

Erkki Suomaa oli leijona henkeen ja vereen. Nuorena sairastettu polio vei suuresti liikuntakykyä, mutta sukulaisten ja ystävien avustuksella hän saapui kokouksiin terveyden salliessa. Kerran hän aikoi lopettaa, mutta sanoi sitten: ”Ei näin hyviä kavereita kannata jättää. Ollaan mukana loppuun asti.”Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500

Yhteystiedot