Leijonat puhtaiden vesien puolesta

Suomen Lions-liitto toteuttaa vuosina 2018 – 2020 ympäristöministeriön rahoittaman hankkeen Leijonat puhtaiden vesien puolesta. Hankkeessa synnytetään vesileijonien verkosto, jossa eri-ikäiset leijonat ja leot haastetaan toimimaan yhdessä sekä innostamaan mukaan uusia kumppaneita – esimerkiksi muista järjestöistä ja hankkeista, yrityksistä, yhteisöistä ja oppilaitoksista.

Projekti on yksi hallituksen kärkihankkeista. Sen suojelijana toimii Lions Clubs Internationalin kansainvälinen presidentti, islantilainen Gudrun Yngvadottir.

Hankkeessa järjestetään maailman ensimmäinen aktiviteettikilpailu ja -kiihdyttämö, jossa leijonat etsivät ratkaisuja vesien puhtauden parantamiseksi. Lisäksi järjestetään leijonien ympäristöpäivä ja tehdään oppilaitosyhteistyötä.

Hankkeessa edistetään kolmea sisältöteemaa:

- Vesistöjen ja ympäristön lukutaito: kyky tiedostaa puhtaan veden ja ympäristön merkitys

- Aktiivinen vesistökansalaisuus: kyky toimia puhtaiden vesien puolesta

- Luonnon monimuotoisuuden säilyminen

Toimimalla puhtaiden vesien puolesta Suomen lionit pääsevät näyttämään pohjoisen leijonavoimansa ja viitoittamaan tietä maailmanlaajuisille vesileijona-aktiviteeteille. Hankkeen tavoitteena on luoda uusia, energisiä yhteistoiminnan malleja, joita voidaan lähteä levittämään kansainvälisesti.

Lisätietoa hankkeen sivuilla