Leoklubit

Leoklubit ovat Lions Clubs Internationalin kansainvälinen nuoriso-ohjelma eli leijonien oma yli 60-vuotias nuorisoaktiviteetti. Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukevat, auttavat ja ohjaavat niiden perustajina toimineet taustaklubit. Leot ovat palveluklubijärjestö siin missä leijonatkin. Sana ”Leo” tulee sanoista Leadership, Experience ja Opportunity.

Nuorisoaktiviteetti läheltä

Tällä hetkellä Suomessa on noin 15 aktiivista leoklubia, joissa on toista sataa toimivaa jäsentä. Leoklubien jäsenet ovat 12-30 -vuotiaita nuoria, jotka haluavat auttaa paikallisesti erilaisin tavoin.

Leoklubit valitsevat omat virkailijansa, järjestävät omat kokouksensa sekä toimivat itsenäisesti. Paikallinen Lions Club, joka toimii leojen taustaklubina, auttaa nuoria toimijoita tarvittaessa.

Suomen Leojen toiminnan painopiste on auttamisessa ja palvelemisessa. Leot toteuttavat isoja ja pieniä tempauksia tuodakseen apua ja hyvää mieltä yhteisöille lähellä ja kaukana. Tempaukset, eli aktiviteetit, jokainen klubi määrittelee omien kiinnostuksenkohteidensa mukaisesti. Avun kohteina voivat toimia esimerkiksi erilaiset ja eri-ikäiset ihmisryhmät sekä ympäristö.

Yhteenkokoava nuorisoaktiviteetti

Leotoimintaa löytyy noin 150 maasta. Suomi on yksi suurimmista ja aktiivisimmista leomaista Euroopassa.

Suomalaiset leot ovat aktiviisia ja avoimia nuoria, jotka haluavat auttaa ja tehdä maailmasta paremman paikan tuleville sukupolville. Kaikki tapahtuu vapaassa ja iloisessa ilmapiirissä, jossa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus kehittyä ihmisenä.

Suomi on myös aktiivinen kansainvälisten leotapahtumien järjestäjä. Joka vuosikymmen on Suomessa järjestetty LEF eli Leo Europa Forum, viimeisin vuonna 2013.

Suomessa leojen ja leijonien välinen ystävyys ja arvostus rohkaisevat yhteistyöhön.

Suomen Leojen sloganina onkin "Me Palvelemme. Yhdessä", mikä viittaa leijonien tunnuslauseeseen "Me Palvelemme".

Suomen Leot Internetissä:

Internet-sivut

Lue leotoiminnasta myös kansainvälisen järjestön sivuilta.

Päivitetty 23.10.2019