Leijonaemot ja Suomen Lions-liitto aloittivat yhteistyön 

Erityislasten vanhempien vertaistukiyhdistys Leijonaemot ja Suomen Lions-liitto ovat aloittaneet yhteistyön. 

Syyskuussa käynnistynyt yhteistyösopimus tarjoaa mahdollisuuden haastavissa tilanteissa olevien erityislapsiperheiden auttamiseen ympäri Suomen. 

 

Leijonaemojen yksi toimintamuoto on Leijonapartio, jossa tarjotaan lyhytkestoista apua silloin, kun avuntarvitsijalla ei ole tukiverkkoja ja yhteiskunnan tarjoamat palvelut eivät kohtaa avuntarvitsijaa.

 

Leijonapartion avunpyynnöt ovat monenlaisia. Osa avuntarvitsijoista kaipaa opastusta ja vertaistukea byrokratiaviidakossa esimerkiksi erilaisten hakemusten kanssa, mutta osa avuntarpeista on hyvin konkreettisia: tarvitaan apua kaupassakäynnissä, aidanrakentamisessa tai vaikka valaisimien kiinnittämisessä. 

 

Yhteistyösopimuksen myötä Leijonaemot välittää soveltuvat Leijonapartio-avunpyynnöt paikallisille lionsklubeille, jotka ottavat asian hoitaakseen.

 

− Mielestäni tämä on yhteistyötä parhaimmillaan. Lionsklubien tavoitteisiin kuuluu auttaminen, ja Leijonaemoissa on paljon vaikeissa elämäntilanteissa olevia erityislapsiperheitä, joille konkreettinen apu arjessa on korvaamattoman tärkeää. Nyt voimme yhdistää avuntarvitsijat ja auttajat uudella tavalla, Leijonaemojen toiminnanjohtaja Pia Lemmetty kertoo.

 

− Suomessa on paljon perheitä, joilta puuttuu tukiverkosto kokonaan ja olen äärettömän onnellinen, että voimme nyt tarjota heille paremmin apua, Lemmetty jatkaa.

 

Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka on myös erittäin iloinen yhteistyön aloittamisesta.

 

− Lions-järjestöllä on pitkät perinteet auttamistyössä, ja yhteistyö Leijonaemojen kanssa luo varmasti uudenlaista näkökulmaa lionsklubiemme työhön. Auttaminen koetaan tärkeäksi, ja kun voidaan olla varmoja, että apu menee oikeaan kohteeseen, on vapaaehtoistyö entistä mielekkäämpää.

 

Lisätietoja:

Pia Lemmetty, toiminnanjohtaja, Leijonaemot ry, 040 753 1057

Maarit Kuikka, toiminnanjohtaja, Suomen Lions-liitto ry, 040 580 2494

Veikko Teerioja, kumppanuusjohtaja, Suomen Lions-liitto ry,  0400 410 793

 

Leijonaemot on valtakunnallinen erityislasten vanhempien vertaistukiyhdistys, joka toimii yli diagnoosirajojen. Yhdistys on toiminut vuodesta 2005.


Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa. Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot