Lähde mukaan järjestämään Lasten Leijonahiihtoja

Lähde sinäkin klubisi kanssa liikuttamaan lapsia ladulle ja järjestä lapsille ja nuorille hiihtotapahtuma.

Suomen Lions-liitto ja Suomen Hiihtoliitto ovat solmineet vuoden alusta yhteistyön lasten ja nuorten hiihtoharrastuksen lisäämiseksi.

Yhteisen Lasten Leijonahiihto -kampanjan tavoitteena on järjestää kaikille avoin lasten hiihtopäivä, jossa kaikki pääsevät kokeilemaan hiihtämistä. Tapahtumalla halutaan innostaa 4-12 -vuotiaita lapsia liikkumaan ja kokeilemaan hiihtoa harrastuksena.

Uuden yhteistyön tuloksena muun muassa LC Siilijärvi/ Sandels on järjestänyt jo yhdessä paikallisen hiihtoseuran Siilinjärven Ponnistuksen kanssa 4.-5.2. hiihtotapahtuman. Tapahtumaan osallistui useita ala-asteen kouluja, yhteensä noin 400 lasta ja nuorta, jotka kuljetettiin linja-autoilla tapahtumaan. Tapahtumassa oli muun muassa hiihdon taitorata ja iloisia ja innokkaita hiihtäjiä hyvässä talvisäässä luonnonlumella.

LC Siilinjärvi Sandelsin lisäksi tapahtumaa tukivat siilinjärveläiset yritykset muun muassa lasten bussikuljetuksien, makkaroiden, mehujen ja palkintojen osalta.

Etelä-Suomessa ja Lounais-Suomessa hiihtokelit ovat olleet varsin hankalat lumenpuutteen vuoksi, mutta esimerkiksi K-piirissä tullaan järjestämään noin 10 paikkakunnalla hiihdot.

Näin järjestät hiihtotapahtuman

Lasten hiihtopäivän järjestävät paikalliset lionsklubit ja hiihtoseurat. Paikalliset lionsklubit vastaavat hiihtopäivän kustannuksista ja järjestelyistä, hiihtoseurat opetuksesta ja välineistä.

Käytännössä tapahtuman järjestämiseen liittyvästä yhteistyöstä sopii paikallinen lionsklubi mahdollisesti yhteystyökumppanikseen sopimansa paikallisen hiihtoseuran kanssa. Paikallinen hiihtoseura tarjoaa teknisen tuen muun muassa hiihtotaitojen kehittämiseen tähtäävän tekniikkaradan rakentamisessa.

Lionsklubit vastaavat tapahtuman järjestämisen lisäksi muun muassa palkintomitalin hankkimisesta sekä muista klubien itsenäisesti päättämistä palveluista, esimerkiksi makkaranmyynnistä.

Lisäohjeita tapahtuman järjestämiseen löydät Hiihtoliiton laatimista ohjeistuksista ja tekniikkaradalle.

Lionsklubit voivat halutessaan tilata palkintomitalit tavarantoimittajalta neuvoteltuun tarjoushintaan. Mitalimallien hintaan kuuluu myös sinivalkoinen mitalinauha. Katso hinnat ja yhteystiedot oheisesta liitteestä.

Monilla klubeilla on jo ennestään valmius järjestää vastaavia hiihtotapahtumia ja jokainen klubi voi edelleen tehdä tapahtumastaan omannäköisensä.

mitalitarjousmallit_lasten_leijona_hiihdot(1).pdf

Lisätietoja ja klubien ilmoittautumiset kampanjaan:
Lions-liitto: Piirikuvernööri Erkki Lappi, 0400 557 136,
SHL: maastohiihdon lajipäällikkö Eero Hietanen,  040 502 0124,