Katastrofiapu

Lipaskeräys Järvenpäässä kävelykatu Jannella. Kerääjinä Heikki Hurme (LC Järvenpää/Jean Sibelius), Vuokko Kantanen (LC Järvenpää/Ainot) ja Camilla Ekman (Leo Club Järvenpää). Kuva Kari J. Hietala.

Haluatko tukea katastrofien ja onnettomuuksien uhreja Suomessa ja maailmalla?

Ajankohtaisten katastrofien yhteydessä suomalaiset klubit sekä nuorisojärjestö Leojen leoklubit toteuttavat lipaskeräyksia eri puolilla maata. Lippaaseen kerätyt eurot menevät luotettavasti perille. Varat ohjataan Suomen Lions-liiton katastrofitilin kautta perille Lions-klubien kansainvälisen säätiön (LCIF) välityksellä.

Paikalliset kerääjät toimivat vapaaehtoisina. Kohteessa paikalliset, vapaaehtoiset lionsklubien jäsenet organisoivat varojen suuntaamisen ja käytännön avustustyön tuhoalueilla.

Katastrofialuiden jällenrakentamista voi tukea myös suoraan lahjoittamalla Suomen Lions-liiton katastrofitilille. Päätös uudesta rahankeräysluvasta 1.1.2018 alkaen ei vielä ole saatu, odotamme sen voimaantuloa heti alkuvuodesta 2018.  Katastrofitilin numero on FI54 8000 1970 8298 84 (BIC DABAFIHH). Lahjoituskohteeksi merkitään viestikenttään ajankohtaisen lahjoituskohteen tai katastrofin nimi, esimerkiksi "Taifuuni".

Lionit auttavat jatkuvasti eri puolilla maailmaa

Lions-klubien kansainvälinen säätiö LCIF suuntaa vuosittain noin 30 miljoonaa euroa avustusprojekteihin ympäri maailmaa. Osa varoista käytetään järjestön kansainvälisiin ohjelmiin kuten näönsuojeluun sekä rokotusohjelmaan kehittyvissä maissa.

Katastrofiavun tehokas perille saaminen perustuu laajaan kansainväliseen verkostoon, jossa paikalliset, vapaaehtoiset lionsklubit organisoivat avustustyön kohteessa. Tällä hetkellä järjestö toimii jo noin 210 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions-liiton katastrofitilin kautta on viime aikoina avustettu katastrofien ja onnettomuuksien uhreja sekä lapsikuolleisuuden ehkäisemistä mm. Haitilla, Virossa, Espanjassa ja Afrikan maissa. Sellaisiin kohteisiin, joihin Suomen lioneille on suorat yhteistyösuhteet, apu on toimitettu paikallisten lionien tai muiden yhteistyökumppaneiden välityksellä. Afrikan kohteisiin apu suunnattiin järjestön kansainvälisen säätiön, (LCIF) kautta.

Lisätietoja saa Lions-liiton ja .