Silmäsairaalan jatkorakentaminen valmistui


PID Erkki Laine -auditoriossa oli noin 90 hallituksen silmäsairaalaan 2-3 vuotta jonossa olleita kaihipotilaita, jotka leikataan 10. päivä helmikuuta. Muuten he joutuisivat odottamaan vielä kaksi vuotta. Aluksi meidät esiteltiin heille ja kerrottiin, että suomalaisten leijonien avulla heidätkin voidaan leikata tässä sairaalassa. Sen jälkeen tohtori Saman kertoi leikkausten kulusta ja käytännön toimenpiteistä. Lopuksi suurin osa potilaista kävi meidän jokaisen luona kädet yhteen liitettynä kiittämässä ja siunaamassa meitä.


Suomalaisten rakentama sairaala on jatkorakentamisen osalta valmis.


Pesulaan oli edellispäivänä tullut uusi teollisuuskokoinen pesukone ja kuivausrumpu. Uusien potilashuoneiden ja pesutilojen värit ovat kirkkaita ja heleitä. Ihmiset, joiden näkökyky on palautunut, saavat ensimmäiseksi nähdä jotakin kaunista.

Immu´s Lift on Sri Lankassa ensimmäinen konehuoneeton KONEen valmistama hissi. Sillä kuljetetaan potilaita leikkaussalin ja potilashuoneiden kerrosten välillä. Hississä soi kaunis rauhoittava musiikki koko ajan.
Hissin oven vasemmalla puolella on muistolaatta, joka kertoo, että hissin ovat rahoittaneet lion lady Ulla ja PDG Matti Paavola sekä Arne Ritari -säätiö edesmenneen PDG Ilmari "Immu" Iso-Koiviston muistoksi.

 

Potilasosasto vasta valmistuneessa sairaalan alakerrassa. Kuva Matti Paavola.Karambolapuita sairaalan takapihalla. Kuva Matti Paavola.

Erilaisten puiden joukossa sairaalan pihalla kasvaa mm mango- ja karambola- eli tähtihedelmäpuita. Puiden ja pensaiden joukosta saapuvat iltaisin villisiat syömään alueen käärmeitä. Siitä huolimatta alue on kaunis.

 

Sri Lankan ja Suomen liput liehuvat sairaalan edustalla. Kuva Matti Paavola.Jokainen suomalainen leijona voi olla sairaalastamme ylpeä. Se on suomalainen maamerkki Sri Lankassa. Joka päivä lipputangossa on myös Suomen lippu muistutuksena kiitollisuudesta suomalaisille leijonille.

 


Sairaalan linssivarasto. Kuva Matti Paavola.


Silmälasin linssin hionta menossa. Sairaalassa kyetään noin varttitunnissa valmistamaan potilaan tarpeen mukaan hiotut linssit. Kuva Matti Paavola.Kunniakirjat seinällä kiittävät avokätisiä lahjoittajia joiden ansiosta sairaalan jatkorakentaminen tuli mahdolliseksi. 

 

Sairaalan alakerran alapuolella on viihtyisä avoin terassitila, joka toimii henkilökunnan ruokailupaikkana. Kuva Matti Paavola.Alimmalla tasolla sairaalarakennuksessa ovat tuliterät pesukone ja kuivausrumpu.Sairaala nähtynä takaa. Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot