Orkester Norden peruttu kesältä 2020

Orkester Norden joudutaan perumaan tältä kesältä koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

Surullisin mielin siirrämme tämän kesän upeat suunnitelmat tulevaisuuteen ja toivomme, että ensi kesänä pääsemme nauttimaan upeasta leiritunnelmasta ja hienosta kiertueesta ilman terveysriskejä.

Tänä kesänä koolla olisi ollut upea 73 hengen orkesteri, valmiina kohtaamaan uusia musiikillisia haasteita ja ennen kaikkea toisensa. Kaiken taiteellisen tekemisen ylitse nousee nuorten hyvinvointi ja terveys. Emme voi asettaa nuoria sellaiseen asemaan, jossa kaikkien terveys olisi uhattuna.

Tämä on ensimmäinen kerta koko orkesterin 27-vuotisen historian aikana, kun leiriä ei ole pystytty järjestämään.

Valituille soittajille tämän vuoden peruuntuminen tarkoittaa uutta hakuprosessia syksyllä. Orkesterin periaatteisiin kuuluu mahdollisuuden antaminen kaikille tasapuolisesti. Korkean taitotason ylläpitäminen on orkesterin toiminnan kannalta erityisen tärkeää ja tämän vuoksi emme voi siirtää tämän vuoden valittuja muusikoita suoraan seuraavalle kaudelle.

Tuottaja Henna Keihäs, taiteellinen johtaja Ilkka Uurtimo

Lue lisää Orkester Nordenin tilanteesta LION-lehdestä 3/20, joka ilmestyy toukokuun lopussa.